Найбільшому вишу Волині хочуть повернути стару назву

Найбільшому вишу Волині хочуть повернути стару назву
Перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик пропонує повернути Східноєвропейському національному університету стару назву - Волинський національний університет.

Про це йдеться в запиті, який він озвучив 5 березня під час сесії облради.

До такої ініціативи, каже депутат, його спонукали звернення громадськості, зокрема інтелігенції, представників освіти і культури.

"Існуюча назва "СНУ" викликає плутанину та несприйняття значної частини інтелігенції, особливо ж за межами Волинської області. Мислячі люди дивуються: чому в Західній Україні, де фактично знаходиться центр Європи, існує Східноєвропейський університет?" - запитує Пирожик.

Тому він просить в голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та очільника облради Валентина Вітра ініціювати повернення СНУ старої назви.

Більшість депутатів запит підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СНУ, Пирожик
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую. Перед тим слід остаточно з'ясувати кому все-таки належала ця безглузда ідея і зміну всієї документації провести його коштом. В університету грошей на зарплату не вистачає.
Відповісти
Непогана назва. Для чого про це зараз говорити взагалі? Наче є якесь значення Луцький-Волинський-Східноєвропейський... Краще б якістю освіти займалися б. А то на рівному місці дискусії розводять, а толку анікого.
Відповісти
Пропоную повернути справжню назву "Луцький педінститут",
щоб не бути схожими на "Нью Васюки"
Відповісти
Особливо мені подобається назва "Спорткомплекс СНУ" :-)))))
Відповісти
Це, звичайно ж, найважливіше питання, яким зараз повинна перейматися адміністрація
Відповісти
Обов"язково треба повернути стару назву!!!
Відповісти
яб оставив би просто ЄВРОПЕЙСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ
Відповісти
"Східноєвропейський" - дуже розпливчаста, умовна і зовсім невдала назва. До Східної Європи політично і географічно належать 10 держав Європи: від Албанії до України і від Румунії до Естонії. На території цих держав нараховується тисячі вузів, але чомусь в період передвиборної кампанії саме на Волині в догоду Палиці вибрали цю безглузду назву. Пирожику - респект! Він нікого не залякує, нікого, як Гузь, не звільняє, а пропонує добрі справи. Тримайся, Сашуню!
Відповісти
в нас все як завжди. Замість того аби працювати і дійсно робити те, що важливе у цей момент, ми починаємо перейменовувати вулиці і організації. Але "Свобода" більше нічого й не вміє робити. Дійсно, найбільша біда Волині - назва університету. Невже зараз це на часі? А можливо Пирожик таки займеться чимось корисним?
Відповісти
СНУ назва придумана Коцаном, щоб залучити європейські гроші для будівництва студмістечка. Він про це казав на пресконференції. І дбає за розвиток університету в прикордонні.
Відповісти
Олександре Веніаміновичу, при всій повазі, але ж ви не хочете, щоб окрім нової хвороби "Пшонка головного мозку" з.явилася ще й "Пирожик вестибюлярного апарату"? Поверніться реальність! Невже це найважливіше питання, яким зараз треба займатися, коли економіка в жопі, а в державному управлінні - майже колапс?
Відповісти
...люди схаменіться!!!!!Знов цими змінами хочуть наші гроші вкрасти!Робіть щось по суті, а не перекладайте одну й ту ж саму книгу на різні полички!
Хватить людям очі замилювати!
Краще ці гроші пустіть на якесь благе діло!!!!!!
Відповісти
Згідна на всі 100% назву змінили а в середині як був совковий режим так і лишився.....як була зарплата мізер так і лишилась...безглузда назва тільки на папері звучить гарно...а елементарного ремонту приміщень не вистача....зато автопарк у повному порядку машини у Коцана як у міністра освіти.Ганьба! Там давно верхівку не тільки в назві поміняти а й самих верховод змінити на нові обличчя на молодь яка дуже активна....а не на той склад пенсіонерів які не дають розвиватись молодому працівнику!
Відповісти
и повернути тих професорив шо вигнали з вузу за их переконання
Відповісти
зробити люстрацию
Відповісти
базу для студентив а не для таможни
Відповісти
правильно ВНУ це бренд, створюваний роками
Відповісти
Назва "Волинський" набагато краще, ото ж я підтримую цю ідею. Все потрібно називати своїми іменами, а не ганяти з престижнішими назвами. У Сх. Європі сотні ВУЗів, і навіть престижніших ніж наш університет, ніякий не взяв такої назви, тільки наш.
Волинський- найкраща назва!
Відповісти
якщо вже так хотіли нову назву то "Західноєвропейський " звучав би не гірше!!
Відповісти
Краще б за ті кошти, які знову портатять на зміну документацій підвищили стипендії і з/п викладачам, а то ректор і далі на лексусі ганятиме, а прості смертні різниці у назві не помітять!
Відповісти
Шановні!!! хто мені пояснить в якого ідіота виникла ця "грандіозна" ідея знову перейменувати університет. Вельмишановні депутати, коли ви вже візьметеся робити щось корисне????? Я так розумію що це найбільша проблема Волині?! А чому про це ніхто в університеті не знає??? для чого в Україні проводилась революція??? щоб депутати продовжували робити те що їм прийде в голову не запитавши про це жодного студента??????
Відповісти
інтелегентам не подобається? плутаються бідні?? пффффф. о,дааа
Відповісти
Коцана з його найближчим оточення геть.....а то міняє шапку з приходом кожної влади...задовбав вже....і геть його найближче корумповане оточення, а також провести люстрацію пед кадрів.....а то від тих купляних професорських знань, в яких в голові вітер аж тошнить!!!А також прикрити оцей базар: купити залік, екзамен!!!!А стосовно перейменування, то краще це питання перенести на більш сприятливий час, а не знову відмивати гроші)
Відповісти
навчальні приміщення не отоплюється з грудня місяця, вікна 60-х років, диряві, в аудиторіях холодніше, як на вулиці, про естетику середовища - мови нема, про технічне обладнання навчального процесу - взагалі. думаю, якраз вчасно зробити перейменування. і все буде добре.
Відповісти
Останні новини
Найбільшому вишу Волині хочуть повернути стару назву
05 березень, 2014, 11:43