У Криму прикордонники працюють під дулами автоматів

У Криму прикордонники працюють під дулами автоматів
Вісім підрозділів Української прикордонної служби заблоковані, у Керчі прикордонники працюють фактично під дулом автомата, але не залишають державні кордони.

Про це сказав заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін, - пише Українська правда.

Він повідомив, що на межі Запорізької та Херсонської областей з АР Крим прикордонна служба встановила на трьох дорогах блок-пости, які контролюють рух осіб і вантажів в обидва боки.

«На стику з АР Крим працюють 300 військовослужбовців-прикордонників із Збройних сил на трьох дорогах», - заявив Шишолін.

Також він зазначив, що 8 підрозділів Прикордонної служби заблоковані.

«Ні один із них не залишив лінію державного кордону, не зважаючи на те, що один із них – відділ прикордонної служби «Керч» – це паромна переправа, оточена більш ніж 100 людьми зі зброєю», - заявив він.

За його словами, прикордонники вимушені працювати фактично під дулом автомата.

Також Шишолін запевнив: «Ніяких біженців немає. Ті пункти збору біженців, які розгорнуті на території РФ, вони пусті, потоку немає».

На запитання щодо можливого закриття кордонів, він відповів: «Кордони у нас і так закриті. Тому що здійснюються прикордонно-митні процедури, а це значить, що кордон закритий і охороняється».

Щоб закрити пункти пропуску, за словами чиновника Прикордонної служби, потрібні належні підстави, які регулюються міждержавними угодами.

Він зазначив, що станом на середу повністю контролюється потік транспортних засобів і осіб на україно-російському кордоні.

«Потік зменшився наполовину. За сьогоднішню добу пропущено всього 26 тисяч осіб на всіх ділянках україно-російського кордону (на вхід)», - сказав Шишолін.

«Щоб не допустити всіх терористів з Росії, які збурюють українську спільноту у східних областях, за добу не пропущено 500 таких людей», - заявив він.

«Ми ретельно охороняємо кордон на даному напрямку (російському), за узгодженням із СБУ, з підрозділами МВС», - сказав Шишолін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Криму прикордонники працюють під дулами автоматів
05 березень, 2014, 13:40