Бюджет Волині прийняли під оплески

Бюджет Волині прийняли під оплески
Депутати Волиньради прийняли обласний бюджет без затвердження капітальних видатків, обсяги яких залежатимуть від того, яким буде головний фінансовий документ України після перегляду.

Рішення про ухвалення бюджету прийняли під час 24-ої сесії облради у середу, 5 березня.

Запитання щодо бюджету були у декількох депутатів Волинської облради до директора департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка.

Зокрема, вони стосувалися видатків на будівництво басейну волинському військовому ліцею, придбання пересувних мамографів. За словами Никитюка, питання вирішаться після того, як розподілять вільні залишки бюджету минулого року. Нагадаємо, це 35 мільйонів гривень.

Окрім того, обговорили питання скорочення видатків на утримання автогосподарства облради, фінансування освітніх програм, виділення грошей на придбання туберкуліну для обласного диспансеру.

Депутат Борис Загрева описав проект бюджету, який розглядали депутати, таким, що дає можливість фінансувати соціальну сферу, але не передбачає розподіл капітальних видатків.

Це підтвердив і голова бюджетної комісії Анатолій Грицюк. З його слів, враховуючи сказане прем’єром Арсенієм Яценюком про те, що зараз в Україні – проблеми з економікою і складність із фінансуванням, профільна комісія вирішила до того часу, поки не переглянуть державний бюджет, не чіпати капітальні видатки і нічого не робити із 86 мільйонами гривень, які передбачалося виділити на ремонт доріг та благоустрій.

Щодо останнього Грицюк зазначив, що 38 «дорожніх» мільйонів залишаються у обласному бюджеті, решта ж спрямовується «на міста і райони».

«Ми пропонуємо додатково повернутися до цих питань на наступній бюджетній комісії, куди запрошую голів усіх комісій. Там ми будемо детально розглядати розподіл капітальних видатків в контексті пропозицій від усіх комісій», – зазначив він.

Врешті, Анатолій Грицюк запропонував прийняти бюджет Волинської обласної ради, а потім «по ходу» його регулювати.

Цю пропозицію і підтримали депутати облради. «За» проголосували 51 із 53 зареєстрованих у сесійній залі обранців громади. Рішення про ухвалення бюджету зустріли оплесками.

Як зазначив у коментарі ВолиньPost'у голова Волиньради Валентин Вітер, такий варіант прийнятого бюджету обговорювався з багатьма депутатами, серед яких – голови комісій, фракцій та депутатських груп.

«Була узгоджена позиція, що ми приймаємо його без капітальних видатків. І на подальших сесіях працюємо вже над капітальними видатками. Хоч ми і не дуже прив'язуємося до головного фінансового документу країни, в нас є прийнята загальна сума. Ми більше прив'язуємося до перехідних залишків, які до нас прийдуть з 2013-ого року. І ми будемо в межах цих коштів приймати якісь рішення», – підсумував Валентин Вітер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет Волині прийняли під оплески
05 березень, 2014, 19:18