Лідера «Правого сектору» не видадуть Росії

Лідера «Правого сектору» не видадуть Росії
Лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша не видадуть Росії, - заявили у Генеральній прокуратурі України.

У РФ його оголосили в міжнародний розшук через заклики до екстремізму та тероризму, - пише ТСН з посиланням на прес-службу прокуратури.

"Прес-служба Генеральної прокуратури уповноважена поінформувати, що у разі надходження клопотання компетентних органів Російської Федерації про видачу Яроша Д.А., його розгляд буде організовано у відповідності до вимог чинного законодавства України. Зокрема, у зв'язку із наявністю у Яроша Д.А. громадянства України, відповідно до ст.25 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року, ст. 57 Конвенції по правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, п. 1 ст. 10 КК України, а також п. 1 ч. 1 ст. 589 КПК України, у його видачі буде відмовлено. Указані положення законодавства виключають видачу громадянина України іноземній державі, у зв'язку з чим підстав для затримання і видачі Яроша Д.А. іноземній державі не вбачається", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Водночас, у Генпрокуратурі зазначили, що Україна може розглянути клопотання Росії про перейняття кримінального провадження щодо Яроша, проте їм таких клопотань поки не направляли.

"Відповідно до положень Європейської конвенції про передачу провадження у кримінальних справах 1972 року, а також Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, на прохання російської сторони може бути організовано розгляд клопотання про перейняття Україною кримінального провадження щодо Яроша Д.А. Наразі до Головного управління міжнародно-правових зв'язків та Європейської інтеграції Генеральної прокуратури України жодних клопотань із цього приводу не надходило", - повідомили у ГПУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ярош справляє враження адекватної людини, людини діла. Небагатослівний, говорить по суті. Я тут погуглив, виявляється він навіть книгу написав, зараз переглядаю. Враження поки не склав, але написано, як кажуть москалі "слог", не погано.
е моє враження.
Відповісти
Його тут застрелять!
Відповісти
сумнівався?
Відповісти
Останні новини
Україна - США 2:0. ВІДЕО
05 березень, 2014, 22:55
Лідера «Правого сектору» не видадуть Росії
05 березень, 2014, 21:13