У Криму росіяни потопили власні кораблі

У Криму росіяни потопили власні кораблі
Цієї ночі у найглибшому озері Криму Донузлав росіяни затопили великий протичовневий корабель «Очаков» і рятувальне буксирне судно «Шахтар».

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень, учасник «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук у себе у Facebook, - пише Українська правда.

«Уночі на озері Донузлав з метою перекриття фарватеру й блокування українських кораблів, які базуються в Новоозерному, росіянами були підірвані й затоплені БПК пр. 1134Б «Очаків» (у складі ЧФ із 1973 р) і рятувальне буксирне судно «Шахтар» (у строю з 1985 р) зі складу ЧФ РФ2, - написав він у четвер вранці.

«На даний момент фарватер блоковано. Очевидно, це було зроблено з метою не допустити відходу українських кораблів в Одесу», - додав Тимчук.

Озеро Донузлав – найглибше озеро в Криму й найбільше озеро Чорноморського району, воно відокремлює Тарханкутську частину півострова від решти Криму.

Напередодні, 5 березня, Тимчук повідомляв: «У районі на вихід з оз. Донузлав перебувають російські кораблі: СФП-183, Москва, Штиль, «Молния». Станом на 13:00 із Севастополя прибув Шахтар і знятий з консервації впк Очаков. Кіл-25 прибув із бочками, після установки яких планується загородити за допомогою впк Очаков вихід з оз. Донузлав для блокування виходу українських кораблів».

«Триває нарощування сил на території Криму. За останню добу вже розвантажено 5 корабель: 2-а вдк (великих десантних кораблі) Балтійського флоту (Мінськ, Калінінград), 2-а вдк Північного флоту (Оленегорський Гірник, Георгій Побєдоносець) і сьогодні Азов», - додавав він.

«Тільки за останню добу вивантажено до 300 людей і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного (!) корабля. Більше того, з Азова вивантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси «Штурм». За наявною інформацією, у Новоросійську ще завантажують 3 вдк і планують перевезти вже важчу техніку», - повідомляв Тимчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.