Волині загрожують лісові пожежі

Волині загрожують лісові пожежі
Літній сезон ще не настав, але кількість лісових пожеж у Волинській області збільшується щодня.

Таку статистику оприлюднили 23 березня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник територіального управління МНС України в області Володимир Грушовінчук повідомив, що кількість лісових пожеж різко збільшується під час вихідних. За його словами, в суботу 17 березня сталося 28 лісових пожежа, а в неділю 18 березня – 36.

Голова комісії, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що кількість пожеж із дня в день збільшується. За його словами, протягом минулого тижня кількість пожеж від понеділка до п’ятниці збільшилася більш ніж удвічі.

Башкаленко вважає, що основні зусилля треба спрямувати на попередження пожеж.

«Якщо ми допустимо таку тенденцію розповсюдження пожеж, як зараз, потім ситуацію важко буде втримати», - застеріг голова комісії.

З початку цього року уже встигли притягнути до відповідальності винних у пожежах осіб. За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника, до відповідальності притягнули 63 особи. Здійснили 17 виїздів на гасіння пожеж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волині справді загрожують лісові пожежі, але хочу закцентувати, що з цього приводу лейб-прапорщик совєцької армії Башкаленко проводить вкрай некваліфіковані і некомпетентні наради-погрози в стилі партхозактивів з армійським душком "осєтріни нє пєрвой свєжесті". Справа в тому, що лісники не спалюють сухостій минулорічних трав. Це робить населення, випалюючи буряни зі своїх городів, які часто межують з лісовими масивами. Кілька днів тому я проїхав від Луцька до найвіддаленішого райцентру області на автобусі і дизель-поїзді і скрізь чорнота від спалювання трави - і там, де є ліс, і там, де його немає. Лісова охорона і лісники не втримають ситуації, бо їх не можна поставити біля кожного куща. На боротьбу з цим має виступити громадськість, місцева влада, екологічні служби. Щоб написати протокол, багато розуму не треба, а зберегти деревостан - треба піднатужитись.
А щодо нарад, які проводить Башкаленко, то вони просто дратують людей некомпетентністю. Обласний чиновник немає в цьому найменшого поняття і цілком не володіє ситуацією. Виходить, як в тому анекдоті: "Товаріщ Сталін, ви вєлікій учоний".
Відповісти
Останні новини
Волині загрожують лісові пожежі
23 березень, 2012, 12:30