Скандальний депутат розповів, чому повернувся в «Батьківщину»

Скандальний депутат розповів, чому повернувся в «Батьківщину»
Повернення до лав фракції ВО «Батьківщина» у Волиньраді зумовлене пропозицією обласного політбюро, – каже депутат облради Петро Олешко, який нещодавно вийшов із депутатської групи «Нова Волинь», очолювану екс-губернатором Борисом Клімчуком.

У коментарі ВолиньPost’у Петро Олешко зазначив, що не перебігав від однієї політичної сили до іншої.

«У 2012 році я був виключений з «Батьківщини» тодішнім головою обласної партійної організації Анатолієм Грицюком за порушення партійної дисципліни, і нікуди не перебігав», – пояснив депутат.

З ЧОГО ВСЕ ПОЧАЛОСЯ

Зі слів Петра Олешка, «порушення партійної дисципліни» полягало в тому, що він разом із колегою Анатолієм Грицюком «не поділили» виборчий округ під час виборів до Верховної Ради України у 2012-ому році.

«Я за виборчим округом №23 у Маневицькому районі проходив кандидатом в депутати Верховної Ради. Чому я пішов? Я був головою Ківерцівської партійної організації. Пообіцяв той самий пан Анатолій Грицюк те, що хто покаже кращі результати, той має право балотуватися по цьому мажоритарному окрузі. Це було не просто сказане слово, а це було закріплено на бюро. І я, в принципі, виконав рішення бюро: пішов по цьому виборчому окрузі», – розповів Олешко.

Мовляв, коли Анатолій Грицюк, який спочатку балотувався у ВРУ по Луцьку, «в останню неділю передумав» і «пішов» по Ківерцях, для Петра Олешка це «стало образливим».

«І це вийшла особиста така наша спільна неприязнь. І не має стосунку до партії чи до її лідера Тимошенко. Ніде Олешко в своїх виступах, публікаціях, ніде не говорив, чому його виключили. Образи на політичну силу не було. Єдине – особисті стосунки з Анатолієм Грицюком. Він одноосібно ініціативу проявив і виключив мене із партії і з фракції», – пояснив Петро Олешко.

ОДИН В ПОЛІ НЕ ВОЇН

Після виключення з партії «Батьківщина» і однойменної фракції у Волиньраді, зі слів Олешка, він залишився опозиційним та довго був позафракційним.

«Але що може зробити депутат, який є один, як кажуть, у полі воїн. Він не є воїном. Тому що, наприклад, якщо є фракція чи депутатська група, тоді можна лобіювати інтереси, а я вибраний мажоритарно у виборчому окрузі №9 у Ківерцівському районі. Люди від мене чекали якихось реальних справ, хоч я і сам робив як громадський діяч уже впродовж більше 15 років», – поділився думками обранець громади.

Як зауважив Олешко, у цій групі – багато депутатів з різних фракцій, бізнесмени, бюджетники, керівники, авторитетні люди, «для яких у цій депутатській групі було завдання розбудовувати Волинь».

«Тобто господарники, люди, які хотіли щось зробити для своїх виборчих округів», – додав він.

Тож, він як депутат-мажоритарник, мовляв, вирішив, що саме в депутатській групі «Нова Волинь» можна «зробити конкретні справи, пролобіювати інтереси, що і було зроблено».

«Мене ніхто не запрошував. Назад партія і фракція не просили. Просили інші політичні сили, я відмовився, тому що, наприклад, бути в регіоналах чи у фракції, чи у партії для мене було неприйнятним. А в депутатську групу я вступив, бо має право депутат бути або у фракції, або в депутатській групі, наприклад», – зауважив Олешко.

ПОСАДА НІ ПРИ ЧОМУ

Петро Олешко також не пов’язує свій вступ у «Нову Волинь» із заміщенням посади ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Ця скандальна була ситуація, коли я пішов на посаду ректора ВІППО, де вже працюю майже півроку. А в депутатській групі я був останніх два місяці. Це навіть не під тиском, мене ніхто не просив, навіть Борис Клімчук, він раніше звертався ще, декілька років тому, коли утворювалася група», – зазначив Олешко.

«ГРУПА БЕЗ ГОЛОВИ»

За словами депутата, групу «Нова Волинь» вирішив залишити після того, як її «полишив» керівник Борис Клімчук.

«Очільник Борис Клімчук на даний час виїхав за межі області, на зв’язок не виходить, ніяких дій, вказівок. Тобто, немає керівника. І відповідно, що має бути депутатська група. Мені не цікаво більше там. Немає керівника, який не хоче, видно, управляти цим процесом, чи не може, чи не міг», – пояснив він.

«А по-друге, мені запропонували, тому що я був 20 лютого на історичній сесії, де було 48 депутатів. Ми не знали ще навіть, чи вирішиться так ситуація. Я проявив громадянську, патріотичну позицію, прийшов на ту сесію, переобрали нового голову, заступників свідомо. Мої особисті амбіції там були і, можливо, проти мене коли голосували, але я це переборов, бо розумів, що важливіше сьогодні це є держава Україна, її територіальна цілісність і майбутнє нашого молодого покоління», – додав Олешко.

ПОВЕРНЕННЯ У «БАТЬКІВЩИНУ»

Знову вступити у фракцію ВО «Батьківщини», за словами Олешка, йому запропонували члени обласного партійного бюро.

«Обласне партійне бюро запросило мене і ще ряд депутатів, яких також виключили у 2012-ому році. Навіть тих, хто голосував за мене на посаду ректора, ті, які на виборах тих пішли в депутатську групу «Полісся» чи «Патріоти Волині». Це ще 5-6 депутатів. Їх також запросили і запропонували зміцнити ряди в тому, щоб прийти на сесію», – розповів обранець громади.

«Коли мені запропонували очільники партії «Батьківщина» назад повернутися у фракцію «Батьківщина», я написав заяву. А ще одна із вимог, якщо ти входиш у фракцію «Батьківщини», то повинен вийти із депутатської групи «Нова Волинь», – резюмував Олешко.

* * *

Підсумовуючи сказане, Петро Олешко зауважив, що, на його думку, потрібно забути всі незгоди і «перегорнути сторінку».

«Кожен з нас допускає помилки, по-своєму вважає, що правий. Треба все почати з чистого листа. Зараз саме час об’єднуватися. І я закликаю до цього. Зараз головне побороти спільного ворога, північного сусіда-агресора, який порушив наш мир і спокій», – зазначив Петро Олешко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки ще буде оціеі птлітичноі проституціі!!! Ганьба!!!
Відповісти
Ганьба!!!
Відповісти
Ти брехун і гидоття! Якби ти пішов у 2012 році по Маневицькому округу, то ти не те, що не проходив би, а мав би відрив від Єремеєва щонайменше 30% голосів. Куди ти пнешся, жабо!? І брешеш, як червива собака.
Відповісти
Цю байку про" вовка і лико "читати не можливо.Зрадник він і в Африці-зрадник.Чого жодного разу не прийшов на мітинг в Ківерцях.Вигнати з депутатів і з директора .Крім спекуляціі йому не мае іншоі роботи.Нахай працюе ,але вже Грицюком і Тимощенко не буде прикриватися.
Відповісти
Вигнали як ...... кошеня,то зрадник хоч мовчи
Відповісти
Пан головний отаман, якщо у вас є хоч краплина гідності та совісті і себе називаєте козаком, то складіть депутатські повноваження, як це зробив Віталій Карпюк, а ківерчани проживуть без шароварного гетьмана з маршальським мундиром і психологією радянського прапорщика. Ще хочу вам порадити написати заяву у свободу чи ще крутіше: вступити у правий сектор і тоді буде нагодити очолити люстрацію на волині
Відповісти
Довелось побувати в "хатинці" Олешка в гостях. Там стояв бюст господаря. Прижиттєвий пам"ятник самому собі. Коментарі,люди добрі,робіть самі. Хвора людина. А оці генеральські регалії прапорщика радянської армії?
Відповісти
Это же бывший рекетир.Был в бригаде.И он ректор? Он компрометирует Батькивщину.
Відповісти
автор поміняй манеру написання коментарів, а то під всіма статтями про Олешка пише одна та сама людина, особисті рахункі треба зводити в іншому місті а не на політичній арені.
Відповісти
ЛЮСТРАЦІЯ НЕГАЙНО
Відповісти
Ти так гарно виложив ситуацію,яка склалася з Грицюком? Невже ти забувся як ти розклеював по району і по округу компромати на Грицюка, в нас є вся інформація, подання в міліцію, фотографії твоїх хлопців ,які їздили на бусі і всяку гидоту говорили та розвішували про кандидата. Де в тебе совість?Чому ти не поїхав на революцію в Київ ,як козачок не привіз своїх козвачат захищати України.Я б хотіла тебе там бачити?Бидло.Геть з партії, щоб ти не смердів. Це саме і відноситься і до остальних бютовців.Але вони стільки зла не заподіяли району, як ти. Як обирали голову міської ради , ти працював не на нашу кандидатуру, а на іншу.-суперника.Ми тебе бачимо на сквозь.І тобі люди з району в житті не простять. Ідь в Почаєв до Януковицьких батюшків і проси притулку на Магадіні, або в Сахаліні.
Відповісти
Люстрація всіх тушок депутатів!!! В першу чергу! Спочатку депутати , а потім всі інші!
Відповісти
Олешко як завжди лукавить. Хоче знову всіх пошити в дурні. Досить.Його запроданську душу видно наскрізь.Батьківщина більше в своїх рядах запроданьця терпіти не буде.
Відповісти
прийшов час і Смоковичу шапку міняти
Відповісти
Люди, він же бувший прапорщик, а вони бувшими не бувають
Відповісти
Або його звідси, або всі виходимо з " Батьківщини".ВИБІР ЗА ВАМИ! Ганьба проституції!
Відповісти
Леонтій, побережи ждовч, для переварювання їжі, а то знов захворієш )
Відповісти
Народ, скільки вже зла можна лити на людину? Він що, вбив когось, чи вкрав у вас щось?? Та схаменіться вже. Хоч у піст треба вести себе гідно. Кожен з нас робить помилки...
Відповісти
Огидно дивитись на цього зрадника. У людини не меє ні совісті ні порядності.У нормальній країні після стількох зрад чиновники йдуть з посад або стріляються. А воно далі лізе у владу.
НА ПОЛІТИЧНИЙ СМІТНИК!!!!
Відповісти
Останні новини
Скандальний депутат розповів, чому повернувся в «Батьківщину»
06 березень, 2014, 16:53