ЦВК закрила доступ до держреєстру виборців у Криму

ЦВК закрила доступ до держреєстру виборців у Криму
Центральна виборча комісія тимчасово заблокувала доступ до бази даних Держреєстру виборців в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій за підсумками засідання ЦВК, яке провів голова комісії Михайло Охендовський, - Українська правда.

Доступ заблокували через ситуацію, що "склалася в АРК у зв'язку зі спробою підготовки проведення протизаконного місцевого референдуму", а також з метою "забезпечення захисту бази даних Держреєстру виборців від незаконного використання".

"Цією постановою ЦВК як розпорядник Держреєстру виборців доручила Службі розпорядника Держреєстру виборців тимчасово заблокувати доступ до бази даних Держреєстру виборців органам Держреєстру виборців, утвореним в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі", - повідомили у Центрвиборчкомі.

Окрім того, місцевим органам виконавчої влади, органам влади Криму та органам місцевого самоврядування доручили забезпечити неухильне дотримання законодавства України про референдуми, а також постанов ЦВК щодо використання та забезпечення збереження державного майна, переданого на відповідальне зберігання до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у четвер, 6 березня, Верховна Рада Криму ухвалила рішення щодо проведення у автономії референдуму щодо виходу зі складу України. Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Туричинов вже зупинив це рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже все скачано, пох...
Відповісти
Останні новини
ЦВК закрила доступ до держреєстру виборців у Криму
06 березень, 2014, 21:10