Безлади у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО

Безлади у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
Протистояння між прибічниками приєднання до Росії і патріотами України триває у Донецьку.

Увечері 6 березня після арешту лідера сепаратистів Павла Губарєва в центрі міста сталися масові безлади, – пише Газета.ua.

Близько 300 прибічників затриманого (багато напідпитку, – авт.) блокували роботу СБУ України в Донецьку. Вони перекрили сміттєвими контейнерами рух по вулиці Щорса, розгойдували автозак, де, на їх думку, міг бути Губарєв. Потім перемістилися на вулицю Університетську, де захопили і зламали 2 тролейбуси. Було затримано декілька десятків найбільш агресивних учасників бійки. Але їх незабаром відпустили - таке рішення було прийняте, щоб заспокоїти обурений натовп.

Наразі затримані більше 70 активістів, які називають себе членами народного ополчення (ночами це ополчення здійснює незаконне патрулювання і обшукує перехожих, – авт.). Але, за даними міліції, Павла Губарєва підтримує ще близько тисячі активних прибічників.





Вдень в четвер до мітингуючих біля будівлі звільненої від сепаратистів ОДА приїхав колишній однодумець Губарєва нардеп-регіонал Микола Левченко. Він спробував втихомирити присутніх, але змінена на користь київської влади риторика викликала гнів.

У Левченка полетіли недогризки і плювки. Коли міліція затримала одного з хуліганів, почалася колотнеча. Сепаратисти накинулися з кулаками на працівників міліції, а літні жінки почали кидатися під колеса автозака.

В середу ввечері в Донецьку відбувся масовий проукраїнський мітинг. За різними оцінками в ньому взяли участь від 3 до 6 тисяч жителів (що для інертної Донеччини безпрецедентно багато, – авт.). Але мітинг з миролюбними гаслами викликав шквал ненависті з боку людей з георгіївськими стрічками, які зібралися в декількох десятках метрів.

Громадяни з прапорами Росії не обмежилися образами. Людей з українськими прапорами вони починали бити ще до початку мітингу. Кидали у бік митингувальників яйця, димові шашки, камені, презервативи із зеленкою. Після закінчення мітингу - вихоплювали і рвали державні прапори. З криками «Росія!» та «Бий фашистів» оточували натовпом невеликі групи опонентів та били.

50 членів руху ультрас, які прилучилися до місцевого Євромайдану, піддалися нападу 200 прибічників Губарева. Щоб захистити уболівальників «Шахтаря», міліції довелося вивозити молодих людей в автозаках. Проте, травми отримали близько 10 людей.



Зараз посилили заходи, щоб не пропускати на територію області громадян Росії, які зіграли значну роль у безладах в Донецьку 1 та 3 березня. По місту поширюється інформація про накопичення військової техніки на кордоні з Росією. Сьогодні «губарєвці» планують направити звернення до АП Російської федерації з проханням «захистити від утиску російськомовне населення Донбасу і звільнити народного губернатора Павла Губарева».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Донецьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да арестуйте у себя этих российских ультрас и ходите спокойно по улицам СВОЕГО города. Почему какие-то заезжие из братской страны диктуют как вам жить? Российская жена какого-то комнатного Наполеона, сидя у себя дома в России, диктует как вам жить. А эти российские отморозки избивают вас. Вас много, а какие-то 70 человек изголяются над вами. Стыд и позор! Уважать себя надо и не быть стадом баранов.
Відповісти