Путін оголосив війну «ПриватБанку»

Путін оголосив війну «ПриватБанку»
Центральний банк Росії ввів тимчасову адміністрацію в російську дочку «ПриватБанку» – «Москомприватбанк», який входить у першу сотню найбільших банків Росії.

Депозитний портфель російських вкладників банку становить майже 1 мільярд доларів, – пише The Kiev Times з посиланням на Комерсант.

У самому «ПриватБанку» здивувалися такому рішенню російського Центрального банку. За словами представників української сторони, тимчасову адміністрацію ввели на підставі статті 21 Федерального закону Росії, в якій сказано про банкрутство або неспроможність кредитних організацій.

Керівництво «ПриватБанку» вважає, що наразі немає жодних економічних чи інших об'єктивних причин для таких дій російського Центрального банку. Введення тимчасової адміністрації пов'язують з ескалацією політичного конфлікту між Російською Федерацією і Україною.

Але експерти також вважають, що такі кроки з боку російського банку спровокував і особистий конфлікт, який стався між власником «ПриватБанку» Ігорем Коломойським і президентом Росії Володимиром Путіним.

Почалося все із заяви олігарха Ігоря Коломойського, який на прес-конференції, присвяченій його призначенню на посаду губернатора Дніпропетровської області, сказав, що не розуміє, як росіяни й українці можуть воювати.

У зв'язку з протистоянням, яке склалося між українськими і російськими військовими в Криму, Ігор Коломойський зробив образливий особистий випад проти Володимира Путіна, назвавши його «шизофреніком маленького зросту».

А наступного дня під час прес-конференції президент Росії не залишився в боргу і звинуватив олігарха в шахрайстві. «В Україні губернатором Дніпропетровської області поставили Коломойського. Але він же просто шахрай. Він навіть нашого олігарха Романа Абрамовіча примудрився надути два або три роки тому», – заявив Володимир Путін.

Цього ж дня депутати Державної Думи Росії виступили з ініціативою про перевірку російською прокуратурою інформації про можливе фінансування Ігорем Коломойським, власником «Москомприватбанка», радикальних націоналістичних організацій в Україні.

На думку голови правління «ПриватБанку» Олександра Дубілета, саме ці події послужили причиною тому, що зараз відбувається в «Москомприватбанку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Hardly can I believe that such faultless blogs exist.
escarpins louboutin
Відповісти