На Волині священик записався добровольцем в армію

На Волині священик записався добровольцем в армію
На збірні пункти військкоматів добровільно приходять і люди зовсім не військових професій, для прикладу, священик.

Зокрема, священнослужитель Української православної церкви Київського патріархату отець Макарій, - повідомили в Медіа-центрі Міноборони.

В миру – Олег Дядюсь, виявив бажання записатись до війська добровольцем.

"Хотілося б, звичайно, стати військовим капеланом, адже нам, священикам, заборонено брати до рук зброю. Я вважаю, що й словом вчення Христа можна боротися з неправдою", – каже священик.

Проте, з якої саме сторони братися за автомат 34-річний волинський батюшка знає добре. Справа в тому, що у 1999-2000 році він проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України.

За військово-обліковою спеціальністю він механік-водій танку. Досвід керування танком він здобував спочатку в бердичівській "учебці", потім – у 7 механізованому полку Прикарпатського військового органу, 24 Залізній дивізії тощо.

"Під час військової служби я зрозумів і відчув для себе багато життєвих істин. Любити Батьківщину, шанобливо ставитись до загальнолюдських цінностей, цінувати дружбу, вірність і відданість своїй справі. Зрештою, саме у війську я навернувся до Бога. У світлиці нашого підрозділу було Євангеліє, яке я перечитав", – каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крутий вояка. Як і вся армія, де є хто хоч, крім професіоналів.
Відповісти
Отець Макарій Священник з "великої" літери.
Відповісти
Священик пишеться з однією буквою "н" та з малої літери!
Відповісти
Монах повинен сидіти в монастирі. А капелани і без нього знайдуться. Нехай краще за мир в Державі молиться і поклони б"є - ось це і повинно бути чернечим подвигом при будь-яких обставинах.
Відповісти
а чому ви вирішили, що він цього не робить?
Відповісти
А тому, що в нормальних монастирях, як мінімум, не повинно бути інтернету. Там той монастир і так ледь дихає, то ще знайшовся "герой"! Розвіятися захотів? Куди той Михаїл дивиться?! Скоро всіх ченці порозбігаються хто-куди... той на війну, той назад в пресу повернеться, бо ж треба буде всі події освітлювати і т.д..
Відповісти
Рахуєте себе Господом?))))))))))))Мало того, що імені немає, ще й розумом не вдалися, читайте слово Боже, можливо прозрієте, " суддя",до речі, ви навіть мізинця не варті отця Макарія.
Відповісти
Останні новини
На Волині священик записався добровольцем в армію
07 березень, 2014, 17:16
Закрили «Артек»
07 березень, 2014, 17:11