Що заважало відправити поранених волинян на Майдані за кордон. ВІДЕО

Що заважало відправити поранених волинян на Майдані за кордон. ВІДЕО
Дев'ятьох активістів Майдану, серед них – волинянин Олександр Гуч, із вогнестрільними пораненнями відправили на лікування до Ізраїлю.

Клініки саме цієї країни мають досвід в оперуванні таких травм та в подальшому - реабілітації, - пише ТСН.

Утім, організувати оперативну допомогу активістам нині вкрай важко. На заваді стають бюрократичні процедури, яких вимагають благодійні фонди.

Олександра Гуча з реанімобіля пересадили на літак, який повезе його на лікування до Ізраїлю. Стегнова кістка - розбита, куля пройшла навиліт.

Їде лікуватися після операції і 17-річний сирота Володимир Бідюк. Його стан - украй важкий, у нього теж наскрізне поранення. У хлопця роздроблений хребет.

Вітчизняні лікарі, кажуть активісти, - безсилі. Право цих двох хлопців полетіли за кордон, активісти буквально вигризали зубами, вони збирали кошти і особисто контролювали посадку на літак.

Бояться віддавати комусь гроші. Кажуть, що у зборі коштів - хаос, бо люди перераховують на благодійні фонди. Ті ж вимагають зайвих підтверджень та довідок.

Поки триває збір документів і ведеться діалог, поранені втрачають дорогоцінний час. Учора до Ізраїлю відлетіли лише ті, у кого є активіст-опікун - 9 людей.

Але таких мають не всі тяжко поранені. Повного і, головне, єдиного списку тих, хто негайно потребує допомоги, ще не склали. Як і хто має це координувати, не знають і у самих фондах.

Тому вимушені власними силами оцінювати ефективність витрачених коштів. Втрутитись в процес обидві сторони просять Мінздоров'я. Є кошти, є хворі, але нема системи. Поки її будуть налагоджувати, люди можуть померти.

Нагадаємо, що іноземні медики згодні лікувати потерпілих майданівців лише за гроші.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що заважало відправити поранених волинян на Майдані за кордон. ВІДЕО
08 березень, 2014, 14:20