«Автомайдан» на Волині хоче тестування кандидатів на посади

«Автомайдан» на Волині хоче тестування кандидатів на посади
Волинський «Автомайдан» хоче, щоб претенденти на вищі посади в області проходили люстрацію і здавали тести на інтелект, моральність та професіоналізм.

Про це заявив очільник організації Ігор Оборонов зі сцени недільного віча у Луцьку 9 березня.

Автомайданівець обурився, що з громадою не консультуються перед призначення ключових посадовців. «Спочатку нам оголосили про призначення нового голови облдержадміністрації. Автомайдан запитує, яке вони мали право забувати обіцянки, дані з цієї сцени, яке право хтось мав не запитувати у волинської громади її думку щодо такого призначення? За таким же принципом нам зараз намагаються нав’язати нового очільника міліції області та нового головного прокурора», - пояснив Оборонов.

Також він нагадав про представлення кандидатів на посади заступників голови ОДА.

«Кілька днів тому ми були учасниками прес-конференції, на якій нам намагалися представити кандидатів на посади заступників голови облдержадміністрації. Автомайдан запитує у тих, хто організував цей фарс, яку роль ви відвели Майдану? Мовчазного виконавця, спостерігача?», - запитав автоймаданівець.

Також Оборонов розповів, що «Автоймадану» пропонували взяти участь у «кулуарному» розподілі посад: «Коли ми почали висловлювати невдоволення, до нас стали підходити представники партії, та питати, чи ми хочем брати участь у призначеннях. Це говорить про те, що вони не розуміють, що потрібно зцілювати не тільки обличчя у владі, потрібно змінити механізмі підбору кандидатів на державні посади».

Ігор Оборонов запропонував альтернативний спосіб підбору кандидатів: «Ми пропонуєм використовувати три інструменти». Так, автомайданівець пропонує через ЗМІ розповсюджувати інформацію про конкурс.

До пошуку спеціалістів він пропонує залучати діаспору. Коли ж буде сформований список претендентів, вони мали б пройти люстрацію та ряд кваліфікаційних тестів, - розповів Оборонов.

«Коли буде реєстр кандидатур, вони однозначно мають пройти люстрацію. Якщо немає поки закону про люстрацію, значить громадську люстрацію. Над цим працює Самооборона. Після цього фільтру вони повинні проти тест на інтелект, на моральність, на професіоналізм

Після цього коло громади, можливо з 50 людей, має обирати, хто буде правити в цій області», - додав Оборонов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А думка то слушна. Шкода буде, якщо залишиться нереалізованою.
Відповісти
"...вони не розуміють, що потрібно зцілювати не тільки обличчя у владі, потрібно змінити механізмі підбору кандидатів на державні посади."
Все вони розуміють. Як і розуміють те,що в новій системі їм місця немає. Тому їх потрібно якнайшвидше усувати, не давши їм закріпитись.
Відповісти
Треба спосатку дати людям попрацювати і подивитись результат. Хай отой оборонов сам попробує побути держслужбовцем за 1500 грн. , а потім щось говорить. Взагалі де він взявся? Де він був коли автомайданівців ганьбила міліція. Люди які вилазять після бою не можуть говорити за весь автомайдан!
Відповісти
Ви краще думайте як країну захистити а не посади поділити! В киеві їх нікого небуло а в Луцьку повилазили.Люстрація має бути на рівні держави і через масмедіа.
Відповісти
А що то за бородатий біля Оборонова..Перший раз бачу.Щось не подобається все це мені.
Відповісти
"Бородатий"-Леонід Голод,людина,яка приймала участь в автопробігах та з самого початку була в автомайдані,і бореться за справедливість та громадський порядок.Наразі всі можливі сили покладає в автомайдан для забезпечення вашої ж безпеки і підтримки.
Відповісти
Так чому ж вас новоочільник міліціі не влаштовує ???.Він очолював самооборону, тоді він вам підходив, ніхто не сумнівався в його професіоналізмі ? !
Відповісти
Так чому ж вас новоочільник міліціі не влаштовує ???.Він очолював самооборону, тоді він вам підходив, ніхто не сумнівався в його професіоналізмі ? !
Відповісти
Я спостерігаю за всім і атомайдан перетворився в автотаксі правий сектор)
Відповісти
Останні новини
«Автомайдан» на Волині хоче тестування кандидатів на посади
10 березень, 2014, 11:15