Куди емігрують волиняни?

Куди емігрують волиняни?
Торік міграційні процеси суттєво вплинули на формування чисельності населення області, адже за рахунок міграції кількість волинян збільшилась на 671 особу, а це майже 50% загального приросту.

Про це повіддомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За рік, що минув, на територію нашого краю на постійне місце проживання прибуло 5,2 тисячі осіб з інших регіонів України і 485 осіб – з інших держав.

Водночас за межі Волині виїхало 5,1 тисячі осіб, з них 4,8 тисячі для проживання обрали іншу область, а 289 громадян виїхали за кордон.

Щодо міграційних переміщень у межах держави, то у минулому році міжобласний обмін з 15 регіонами України відбувся на користь нашої області.

Зокрема, найбільший приріст населення зафіксовано при взаємообміні з сусідніми Рівненською та Львівською областями (319 та 275 осіб), на які припадає 41% міжобласних переселень.

Поряд з цим, у столицю та Київську область виїхало, відповідно, на 160 і 81 особу більше, ніж прибуло до нас.

На відміну від попередніх років, характер міждержавних міграційних переміщень дещо змінився.

Так, 4 роки поспіль в міграції за межі України формується міграційний приріст населення. З країн «далекого зарубіжжя» волинян і надалі приваблюють Сполучені Штати Америки, туди торік емігрувала 61 особа.

У той же час, повернулось до нас з цієї далекої держави на 9 громадян більше. Часто наші земляки обирають для виїзду Німеччину, Польщу та Ізраїль. Серед названих країн лише в обміні з Польщою область втратила населення.

Емігрували волиняни також до Чехії, Португалії, Італії та Іспанії.

Що стосується країн СНД, як і раніше, найінтенсивнішим залишається міграційний обмін з Російською Федерацією та Білоруссю, на які припадає 90% загального обороту. На кожні 10 осіб, які прибули на Волинь з цих держав, припадає, відповідно, лише 3 і 7 осіб, вибулих у ті краї.

Внутрішньорегіональна міграція є найпотужнішою за обсягами: в межах області торік переселилось більше половини всіх мігруючих волинян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Куди емігрують волиняни?
23 березень, 2012, 18:28