Культурна сфера теж потребує люстрації, - волинський митець

Культурна сфера теж потребує люстрації, - волинський митець
Нині необхідно створити фонд підтримки волинських митців, об’єднати медійні та культурно-мистецькі структури, провести люстрацію культурних управлінь, що дасть змогу реформувати культуру на Волині.

Про це йдеться у відкритому листі до влади від волинського барда, громадського діяча Сергія Шишкіна.

«Щорічне проїдання коштів державного бюджету на культурну сферу без чіткої стратегії її розвитку не може тривати й надалі. Культура Волині – це автентика, яка мала би бути обличчям регіону та розгалужена міська культура, яка інтегрує культуру Волині в світову. На часі подбати про фінансове наповнення та механізми позабюджетних програм для підтримки галузей культури», - зазначає Шишкін.

Так, митець пропонує об`єднати медійні та культурно-мистецькі управлінські структури області. «Саме це забезпечить доступ кращих зразків культури та мистецтва до волинян й суттєво зменшить штат», - вважає Сергій Шишкін.

У листі він говорить, що потрібно створити фонд підтримки волинських митців та програму підтримки народних майстрів, прив'язану до місця проживання. Зокрема, діяч вважає, що для цього потрібно вивчити зарубіжний європейський досвід.

Також Сергій Шишкін закликає владу підтримувати незалежні молодіжні мистецькі ініціативи і залучати самих ініціаторів до обговорення та прийняття рішень у галузі культури.

Наостанок митець пропонує провести люстрацію відповідних управлінь, які відповідають за інформаційну та культурно-мистецьку сферу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую 100%
Відповісти
Правилько каже, пора гнати очільницю управління культури Гнатів у шию. За часів її керування культурний розвиток міста прийшов у занепад.
Відповісти
Лисюк в тому управлінні вже мохом обріс. Вже має пенсію держслужбовця, ще мало. Чого тримають? Хоч чимось запам'ятався на цій посаді? Пора дати дорогу молодим, креативним. Бо на заходи вже заганяють. Коли Приймак працював, важко було потрапити на будь-який концерт.
Відповісти
Не чіпайте повій, артистів та кучерів.
Вони однаково служать усім владам. Колчак.
Вчителі, митці - з вас почалося загнивання...
Відповісти
Цензура!!!
Відповісти

А у володимирі-волинському без згоди місцевого очільника князя Петра ніяка люстрація та зміни в кульурі не пройде
Нехай Шишкін спочатку запитає дозволу у Петра Данилича, а тоді вже рішає вопрос.
Відповісти
в люстраційну Комісію інтелектуала Вітіва!Представляє правлячу "само" партію...
Відповісти
А чи знаєте ви, що в центрі міста Луцька, знаходиться кіностудія "Волинь" 100 м2, де працює отримуючи солідну пенсію та бюджетну зарплату один з найдревніших 77 річний обкрадач фільмів на Волині єврей Боб Ревенко, який вже давно змаразматів і забув, як створювати фільми. А прикриває його дирехтор Любка Рожнова з науково-методичного центру, який має окреме двох поверхове приміщення на вул. Лесі Українки. Хтось чув про культурно-мистецькі діяння цих двох установ, які годуються з бюджету аж 25 працівників? Гнати в шию їх усіх! А приміщення передати на баланс культурно-мистецьких організаціх, які створюють фестивалі, концерти, фільми немаючи мавіть приміщення де зібратися.А то НМЦК проведе один раз на пять років БЕРЕГИНЮ, а понаписують на папері мільйон заходів про які ніхто незнає. І для цього потрібно утримувати 25 працівників? А ви спробуйте без будь-яких засобів (крісло, посада, телефон) провести хоч один фестиваль?
Відповісти
буде кращим після Лисюка? з ним як із брежневим: всі задоволені, всі сміюттться...
Відповісти
А ще працює отримуючи солідну пенсію та бюджетну заробітну плату працює найдревніший Заслужений працівник культури Боб Ревенко. Щоправда, він це звання стирив у Йосипа Струцюка, так як і всі фільми, які проголошує за свої і гастролює з ними десятиліттями по фестивалях за бюджетні кошти. Щи знають волиняни про це чудове місце в центрі міста на пр-ті Волі,окуповане маразматичним Бобом, який вже давно забув, як створювати фільми. А прикриває його Любка Рожнова, дирехторка науково-методичного центру культури, що знаходиться в двох поверховому приміщенні на вул. Лесі Українки, хтось чув про їхні заслуги при наявності 25 бюджетних працівників? Навіть Лисюк у кіностудію боїться сунути свого носа, поважає старість. От тільки яу проявити свій мистецький потенціал молодим сценаристам, режисерам, операторам, митцям, громадським діячам? Може Лисюк і Рожнова дадуть відповідь?
Відповісти
А гнатів взагалі обнагліла, пропонує всім лише організаційну допомогу, тобто нічого. Нехай, ящо вона така чесна скаже куди йдуть кошти з музичних шкіл, бібліотек, палацу культури, медової хати?
Відповісти
Погоджуюся. Мене хвилює все ж те, що сьогодні вже озвучені прізвища претендентів на посаду начальника управління культури. І те, що вибирають не між програмами розвитку, а між особами, які кандидують на посаду, як на мою думку, обома досить сумнівними. Все таки правильно, вочевидь, виписати програму, що КОНКРЕТНО планує робити керівник, як, за які кошти, а тоді його обирати і тоді дати йому можливість формувати команду. Інакше - це купувати кота в мішку. Тому власне -- СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ!!! конкретно. Має бути конкурс стратегій чи програм, а не конкурс осіб. Оце перший крок. Думаю також, логічно об"єднати культуру і медіа. Взагалі всі думки листа вважаю слушними. Проте, ще раз підкреслюю, на мою думку, настав час перейти від загальних слів до чіткої конкретики. Тому що немов і автентику на Волині ж підтримували завжди, але питання в чому має виражатися ця підтримка. Але головне. Дякую Вам, пане Сергію, за Вашу небайдужість.
Відповісти
То Шишкін напевно з серйозного бодуна той весь маразм понаписував, як би він хоча б місяць попрацював адміністратором в галузі в період 2010-2013 років то добре знав би за яким принципом фінансується культура в нашій країні, а в зв'язку з останніми подіями не до культури ще буде роки два як мінімум
Відповісти
1.обговорюємо важливу річ тому:Пропоную ігнорувати глубокомисліє під ніками аля "Фєдя з маслобойні","123","культпрацівник" ітп...немаючи імені - нізащо не відповідаєш - бо спитати в нікого))
2.До культури ВЖЕ!!!,а не через два роки...з культури починаються танки,бетеери,бекут і бЕндєровцьі.
3.відсутність чиновницького досвіду це плюс,а не мінус...якби Шишкін " попрацював адміністратором в галузі" я перший,хто не пустив би його на поріг реформування "культурної" системи.))
Відповісти
Останні новини
Культурна сфера теж потребує люстрації, - волинський митець
10 березень, 2014, 12:22