Іван Драч розповів у Луцьку, навіщо Коцану Палиця

Іван Драч розповів у Луцьку, навіщо Коцану Палиця
Науковець Микола Жулинський та письменник Іван Драч у товаристві ректора Ігоря Коцана, бізнесмена Василя Токарського, редактора Лариси Івшиної і нардепа Ігоря Палиці розповідали, як Волинський національний університет перетвориться у Східноєвропейський і чи стане від того студентам та викладачам краще. Зокрема пообіцяли будівництво студентського містечка, залучення іноземних професорів, розбудову лабораторій та залучення коштів із зовнішніх джерел.

В університеті 23 березня відбулося засідання наглядової ради, щоправда – закрите.

На засіданні розглядали концепцію перетворення вузу. А підсумки обговорення представив присутнім в актовому залі університету Ігор Палиця.



До слова, Палиця, у якого – луцьке коріння, на цій посаді порівняно недавно – один рік. На конференцію він прийшов у супроводі кількох чоловіків. Темний одяг, навушники у вухах і насторожені погляди давали зрозуміти, що вони можуть бути охоронцями Палиці - голови правління ВАТ «Укрнафта».



У президію, окрім Палиці, сіли імениті гості, члени наглядової ради - директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, академік НАН України Микола Жулинський, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, випускник історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки Василь Токарський, письменник Іван Драч, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.



Палиця розповів, що Східноєвропейський університет – це «козирні» спеціальності, житло для викладачів, та додаткове фінансування.



Микола Жулинський зазначив, що рада підтримала також ідею розбудови інституту Лесі Українки, який буде інтегруватися з Академією наук України.



Окрім цього, схвальні відгуки знайшла пропозиція про видання академічного зібрання творів Лесі Українки та створення документального та художнього фільму про Лесю Українку.



Редактор газети «День», уродженка Локачинського району Волині Лариса Івшина сказала, що «країна трохи застоялася з певних причин». «І по формі і по суті університет може стати локомотивом. Там часто бувало, що університети ставали локомотивом для цілого регіону», - зазначила Івшина.



«Коли ми говоримо про політичний інструмент приєднання до Європи, угоду про асоціацію і повне членство, то цьому має передумати домашня робота навколо смислів, ідей, цінностей, критерій, всього того, що визначає і університету і життя краю», - додала головний редактор газети «День».



Серйозний тон розмови розбавив виступ Івана Драча, який поіронізував над прізвищами ректора і голови наглядової ради.
«Я дивлюся: голова наглядової ради Палиця Ігор Петрович. А ректор – КоцАн Ігор Ярославович. Два Ігорі. КоцАн – це, мабуть, той, хто виробляє коци (покривала, ковдри на діалекті, - ред.) в Карпатах… А коци дуже пилом набиваються і що тоді треба робити? Треба палицю», - розсмішив присутніх Драч.



Після виступів шанованих гостей присутніх розважали концертом творчих колективів університету.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вибори...вибори...
Відповісти
а кандидати - ...? правильно?
Відповісти
Коли це Іван Драч став письменником?
Драч - ПОЕТ.

Ще кепкують з донецьких... а може глупота передається як вірус?
Відповісти
То ви всі там недалекі. Протилежне до поет - прозаїк. А письменниками називають ітих, і тих, бо від слова "писати". Тим більше, що в нього окрім віршів є й проза. Не знаєш - то хоч не виставляйся тупаком.
Відповісти
Та я вже два роки нетупак - Чехов то поет, а Белла Ахметова написала Мурку і тож мала приїхать до Луцьку до Палиці але без аванса несхтіла.
Відповісти
Мо`я й тупак - вніверситеті не кончав але поета з письменником мені первий раз в жизні соєдинила Герман з Амінісрації Призидента. Такого раніш ще нечув ніза Ющенка ніза Кучми.
Відповісти
і тут вже Палиця встиг засвітитися, ти диви, де не посій - там вродиться... що ж вибори на носі...
Відповісти
І поети, і прозаїки, і драматурги є письменниками. На цьому наголошують ще у шкільному курсі літератури
Відповісти
Вас не Гандзя Герман звати?

Типерки мені зрозумілі її поясненя що Чехов-поет і Чехов-письменик одно і тож.

Подякував.
Відповісти
Пані Іра,
пошліт своє рИзюме в Адмінісрацію Призидента Украіни - у Вас там прекрастні пирспиктиви.
Відповісти
Цікаво, що за освіту взялися недоучки палиці і торгаші токарські. Є прекрасне прислівя: "Плохо, когда сапоги тачает пирожник, , а пироги печет сапожник". Ото ж бо воно... Вибори-вибори... Ми ніколи не виберемось з трясовини, якщо будемо голосувати за одіозних палиць.
Відповісти
дівчата молодці, засвітили всю охорону Палиці. на фото видно як ті паляться.
переглядаючи фотки з минулих приїздів цього нардепа скажіть: невже в такої БАГАТОЇ людини не має грошей, щоб змінити піджак :))) а то в одному і тому самому постійно.
Відповісти
Це якраз свідчення відсутності клептоманії.
Дякую, що звернули увагу - це позитивна риса для Палиці.
Відповісти
а я бачу ви на нього працюєте?)) він вам платить гроші щоб ви в коментах його хвалили?
Відповісти
))) Ви помилились )))
Відповісти
А де в нього гроші на одяг, як він то школу спонструє то лікарню, а з навушниками ходить пів-Луцька, гляньте на того "охоронця" - та він комара не заб'є, де вже йому депутата від пулі закрити!
Відповісти
Ну цього Палицю і в профіль і в фас ... Ну прям "модель"! Фотосессія вдалась! :) Багато мабуть заплатив?! :)))
Відповісти
А скільки концертів протягом одного дня відвідує Палиця?
Відповісти
Вася з Гнідави,

якщо ви не знали, що письменник - це і поет, і прозаїк, і драматург, то не треба ображати людей, яким це відомо зі школи...
Відповісти
Та я вже знав, чарівна Пані, Гандзя Герман пояснила 2 роки назад, що Чехов то поет.
Відповісти
Старість не радість. Співзасновник українського Руху Драч зовсім з розуму вижив - примкнув до тих, хто голосує і буде голосувати під дирижерську палочку виродка Чечетова. І Жулинський не далеко від нього втік. А де ж українські цінності, про які так багато гутарили в 90-х ці вже, на щастя, престарілі хлопчаки?
Відповісти
Луцька філологічна школа це просто клас. Знають, диви, що поет - це теж письменник. Біда, що не знають, чого ці два старі маразиатики - Жулинський і Драч зачастили до доктора неук Коцана. Невже аби тільки повипендрюватися на периферії, бо в Києві давно вже плюють що в бік одного, що в бік другого. А в нас на хуторі і рак - риба, й Хома - чоловік.
Відповісти
Ви що-небудь зробили у житті, що можете оцінювати Драча і Жулинського? Якби хоча б соту частину того, що вони зробили, то не мололи б дурниць. На Вашу думку нехай до нас приєжджає тільки в Луцьк Дурнєв і Сердючка, а університет сам по собі розбудується? Чи знаєте інших людей, котрі готові будуть все покинути, приїхати у Луцьк і допомогти ідеями та реальними справами.
Мені все одно чи буде Коцан чи хтось інший ректором, але не все одно яким буде цей вуз, який я колись закінчив.
Відповісти
Я зробив, а за Вас Олеже, не ручаюсь. Ви не зможете навіть обдерти київських корифеїв науки й мистецтва на мільйони доларів, створивши з жінками банк з великими можжливостями й обмеженою відповідальністю. Повірте, для університету врни нічого не зробили й не зроблять, хіба відкриють чергову годівничку для своїх.
Відповісти
Олег, ви - Оля. Впізнаю за помилками: "приєжджає" і перед "яким" кома має бути.
Відповісти
Олі, на жаль, чи, на щастя не знаю. І хто вона - не знаю. Я - Олег, колишній випускник фізико-математичного факультету. Прізвища називати недоречно, бо Ви тут усін інкогніто. А помилки можливі, бо увечері писав.
Відповісти
Вже слухати нікому, а вони все їздять. Погляньте на зал на останньому знімку. Всі ряди порожні. А вони все їздять, і все ті ж. Бо де ще повипендрюватися, як не в богом забдутому Луцьку, який вони люблять до нестями. Хто замовив цих сиво-лисих козачків, дізнаємось невдовзі. Палиця - задрібна сошка. беріть вище.
Відповісти
І буде цей Палиця В більшості(донецькій).А нам ганьба волинякам.
Відповісти
І офіціант Токарський тут, поруч з коцаном. Вони разом кавують в Бровіна і токарський консультує цього фарбованого неука, як облаштувати в Луцьку Східноєвропейський університет.
Відповісти
Палиця,Еремеев,Мартинюк,Івахів.....Грошовите сміття,йдуть тільки захистити власний бізнес.Ненавиджу.Оберете будуть з донецькими.
Відповісти
Чого ж усі такі продажні?
Відповісти
А ви чули,що Палиця буде вести реконструкцію ЦУМУ? З якого це дива йому ремонтувати ЦУМ? Він що, новий власник?
Відповісти
Останні новини
Іван Драч розповів у Луцьку, навіщо Коцану Палиця
23 березень, 2012, 18:48
Куди емігрують волиняни?
23 березень, 2012, 18:28