Нардепи з Волині закликають кримчан не вірити брехні окупантів

Нардепи з Волині закликають кримчан не вірити брехні окупантів
Референдум, який збираються провести в Криму проросійські діячі, є фарсом та аферою, - вважають волинські нардепи з групи «Суверенна європейська Україна».

Про це йдеться в заяві обранців громади до мешканців регіону.

Публікуємо текст звернення без змін та правок:

Звернення волинських народних депутатів - представників групи «Суверенна європейська Україна» до мешканців АР Крим

Шановні співвітчизники!

Верховна Рада Криму, яка нині знаходиться під збройним контролем російських військових, винесла незаконне та юридично нікчемне рішення - провести референдум з питань приєднання Криму до Російської Федерації.

Увесь світ різко засудив російську збройну агресію щодо України і вимагає від Російської Федерації негайно вивести окупаційні війська з АР Крим під загрозою санкцій - тому питання референдуму посилено педалюється. Вже цього тижня РФ спробує поспіхом «проштовхнути» вигідне їй рішення руками політичних шулерів, які захопили органи державної влади Криму.

Ми, волинські народні депутати групи «Суверенна європейська Україна», звертаємося до наших співвітчизників - кримчан: не вірте брехливим обіцянкам іноземних окупантів та місцевих злочинців-колаборантів! Референдум неможливо організувати за лічені дні – навіть під прицілом автоматів військових-інтервентів. Це буде звичайний фарс, який може обернутися великою спільною трагедією. Не беріть участі в цій нікчемній афері! Ваші громадянські права хочуть перетворити на розмінну монету, а Вашою суверенною волею намагаються поспішно прикрити ганебну військову авантюру та брудні меркантильні інтереси!

Згадайте сумний досвід Чечні, Придністров’я, Абхазії, Південної Осетії – «російський штик» іще нікому в світі не приніс свободи або демократії. Російська окупація сусідніх регіонів призвела їх лише до економічного занепаду, політичних репресій, розгулу злочинності та тероризму, масової загибелі людей і міжнародної ізоляції. Хіба такого майбутнього Ви хочете для себе і своїх дітей?

На нашій Волинській землі ми теж пережили тяжкі часи міжнаціональної ворожнечі та «перекроювання» кордонів, війн, депортацій, голоду і злиднів. Але усіх нас – волинян, незалежно від національності, віри, мови спілкування – примирила і об'єднала щира любов до рідного краю.

Сьогодні усі ми, громадяни України, представники всіх культур, мов, конфесій і національностей – можемо самостійно вирішити усі дискусійні питання у своїй країні. Стаття 74 Конституції України дає нам легітимний правовий механізм всеукраїнського референдуму, де можуть розглядатися усі питання, пов’язані з вибором форми правління та державного устрою, розширенням самоврядування, прав і свобод громадян. Ми маємо і здатні вирішувати свою долю самостійно, без втручання окупантів та їх посібників.

Ми маємо чітко усвідомити: врятувати країну від розколу, забезпечити громадянський спокій – це завдання, з яким не впорається ніхто, окрім нас самих. Давайте об’єднаємося і скажемо рішуче «НІ!» провокаторам, агресорам та сепаратистам. Тільки разом ми - сила!

З повагою, волинські народні депутати групи «Суверенна європейська Україна»

І.Єремеєв
С.Івахів
С.Мартиняк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарно можна закликати кримчан по інтернету не вірити.Хлопці вперед в Крим і покажіть своїм прикладом.Я вже бачив вас Єреєв з Івахівим брихунів як ви брали участь на євромайданіВийшли тільки пофорсити. Ганьба.
Відповісти
Три депутати - три олігархи. Волинян на молоці вже обдерли, ще кримчан хочеться.
Відповісти
Останні новини
Нардепи з Волині закликають кримчан не вірити брехні окупантів
11 березень, 2014, 08:00