На Волині обіцяють годувати школярів у «чорнобильських» районах

На Волині обіцяють годувати школярів у «чорнобильських» районах
Через скасування тендерів на закупівлю продуктів харчування діти трьох районів Волині не харчуються за кошти держави.

Йдеться про Камінь-Каширський, Маневицький та Любешівський райони, де наразі батьки змушені харчувати дітей за свої кошти, які потім обіцяють повернути з управління Мінсоцполітики.

Про це йшлося на оперативній нараді в облдержадміністрації у вівторок, 11 березня.

Зокрема, начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлана Мишковець розповіла, що батьки школярів у цих районах отримають компенсації за харчування.

«За повідомленням Міністерства соціальної політики, на березень місяць поки що припинене харчування в школах. Але не будем піднімати паніки тому, що компенсація за харчування буде виплачена дітям у повному обсязі. Необхідно тільки звернутися за місцем проживання на управління соціального захисту із заявою та довідкою з навчального закладу», - розповіла Мишковець.

За її словами, дітям від 6 до 10 років компенсація буде складати 180 гривень, від 11 до 14 років - 185 гривень, від 15 до 18 років - 190 гривень, а вже з квітня дітей почнуть харчувати за кошти держави.

Вона пояснила, що тендери на закупівлю харчів відбулися, але їх скасували, бо «продукти були занадто дорогими».

Заступника начальника обласного управління освіти Юліан Таранчук розповів, що найскладніша ситуація зараз у Камінь-Каширському районі, де харчування дітей забезпечувала фірма, зареєстрована у Василькові Київської області. Саме ця фірма харчувала дітей останні 20 років, тому в школах всі ставки кухарів були скорочені, і готувати там їжу немає можливості.

Тому на засіданні президії районної ради вирішили попросити підприємців району розмістити буфети в школах, де діти зможуть харчуватися, а кошти за це компенсують, - повідомив Таранчук.

У школах Маневицького та Любешівського районів є можливість організувати харчування в школах за кошти батьків, а потім ці кошти планують їм повертати через управління Мінсоцполітики, - додав посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обіцяють годувати школярів у «чорнобильських» районах
11 березень, 2014, 11:51
Я живий, - Янукович
11 березень, 2014, 11:28