Лучанин врятував чоловіка, який тонув у Стиру

Лучанин врятував чоловіка, який тонув у Стиру
Мешканець Луцька 34-річний Андрій Башук врятував на річці Стир поблизу вулиці Ковельської потопаючого рибалку.

Пригода сталася 23 березня близько 18:20, повідомили у прес-службі ТУ МНС в області.

Того вечора Андрій вигулював свого собаку на лузі поблизу річки Стир, коли почув дитячий крик про те, що на річці тоне рибалка.

Прибігши до річки, молодий чоловік помітив на середині річки тіло дорослого чоловіка, якого відносило вниз по течії. На поверхні води ледь виднілась тільки нерухома спина потопаючого, але хлопчик, який також рибалив поблизу, сказав, що рибалка декілька хвилин тому ще намагався випливти.

Не вагаючись, 34-річний чоловік кинувся на допомогу потопаючому, проплив близько 30 метрів і зумів перевернути людину обличчям доверху.

Кремезний чоловік був непритомний, але на щоках пройшли судоми.

Рятівник зібрав всі сили і зумів у холодній воді все ж доправити потопаючого до берега.

Витягнути важку непритомну людину в намоклій одежі на берег йому допомогли перехожі, які на той час підійшли до берега. Врятованого перевернули на живіт і швидко звільнили дихальні шляхи від води.

На той час прибула карета швидкої допомоги і медики негайно відвезли потерпілого до лікарні. У швидку завантажили також і рибальські снасті врятованого.

Медики встановили діагноз потерпілого: «утоплення, загальне переохолодження, стан після клінічної смерті». 24 березня потерпілий отямився, але його стан залишається важким. Чоловік перебуває у реанімаційному відділенні.

Рятівника тим часом вдома чекала дружина і 3-річний син. Це вже не перший випадок у його біографії, коли довелось рятувати потопаючих. У 10-му класі Андрій урятував потопаючого хлопчика, а у 2006 році на морі під час шторму врятував потопаючу жінку, яку віднесло хвилями від берега.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чоловік молодець !!!
Відповісти
Останні новини
Лучанин врятував чоловіка, який тонув у Стиру
24 березень, 2012, 11:29