Росія визнала «незалежність» Криму законною

Росія визнала «незалежність» Криму законною
Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило, що прийнята 11 березня парламентом Криму декларація незалежності відповідає нормам міжнародного права.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС Росії, - пише Українська правда.

У російському зовнішньополітичному відомстві відзначили, що в декларації міститься міжнародно-правове обгрунтування цього кроку з посиланнями на Статут ООН та інші міжнародні документи, а також висновок Міжнародного Суду ООН від 22 липня 2010 року щодо Республіки Косово.

«У згаданому висновку, ухваленому за запитом Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Сербії, Міжнародний Суд підтвердив той факт, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує будь-яку норму міжнародного права», - вказується в повідомленні.

«Російська Федерація буде повною мірою поважати результати вільного волевиявлення народів Криму в ході референдуму», - зазначено в документі.

Як відомо, «Верховна рада» Криму прийняла декларацію на підтримку незалежності регіону від України і намір увійти до складу РФ.

Прийнята декларація передбачає оголошення автономії незалежною світською багатонаціональною державою з республіканською формою правління в разі, якщо більшість учасників референдуму висловиться за приєднання до Росії.

Після оголошення незалежності Крим на правах незалежної держави звернеться до Росії з проханням прийняти його до свого складу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія визнала «незалежність» Криму законною
11 березень, 2014, 18:32