Захворюваність на туберкульоз у пострадянських країнах – увосьмеро вища, ніж у Європі

Захворюваність на туберкульоз у пострадянських країнах – увосьмеро вища, ніж у Європі
Туберкульоз не оминув жодної з країн Європи, але найбільшою мірою він поширений у всіх 15 пострадянських країнах, а також у Болгарії, Румунії і Туреччині.

Таку інформацію оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня, повідомляє Дзеркало тижня.

Як зазначив Огтай Гезалов з Європейського бюро ВООЗ, в цих 18 країнах рівень туберкульозу залишається майже у вісім разів вищим, ніж у Західній Європі, тобто становить приблизно 69-70 випадків на кожні сто тисяч населення.

В інших країнах європейського регіону ВООЗ цей показник складає близько восьми випадків на кожні сто тисяч населення.

У цілому в 2010 році в країнах регіону було зареєстровано 309 648 нових випадків туберкульозу. Це на 2,6% менше в порівнянні з 2009 роком.

Ці цифри підтверджують, що за минулі п'ять років у масштабах регіону спостерігалося загальне зниження числа зареєстрованих випадків. Проте серйозною проблемою для досягнення мети ліквідації небезпечної хвороби є спостережуване зростання числа випадків туберкульозу з множинною і широкою лікарською стійкістю.

«У нашому регіоні спостерігаються найнижчі показники успішності лікування ТБ і найвищі рівні туберкульозу з множинною і широкою лікарською стійкістю в світі, — сказала директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужа Якаб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Захворюваність на туберкульоз у пострадянських країнах – увосьмеро вища, ніж у Європі
24 березень, 2012, 14:19