Нардепи запропонували шляхи подалання «кримської кризи»

Нардепи запропонували шляхи подалання «кримської кризи»
Депутатська група «Суверенна Європейська Україна», в яку входять три нардепи з Волині, закликає кримчан бойкотувати референдум 16 березня.

Про це йдеться в заяві, яка опублікована на сторінці члена групи Ігоря Єремеєва в Facebook.

Заяву із трибуни Верховної Ради озвучив представником групи Олесь Доній.

«Вони мали б бути задіяні ще на початку розгортання конфлікту. Значною мірою час втрачений. Але ситуація ще піддається кореляції. Тому наші пропозиції мають бути втілені у максимально короткий час. Ці пропозиції озвучені не з метою критики Уряду, РНБОУ та керівництва ВР за недостатню оперативну діяльність», - кажуть в групі.

«Група «Суверенна Європейська Україна» є однією з засновниць існуючої владної коаліції та невід’ємною її складовою, тому наші пропозиції зроблені з метою допомоги, для швидшого подолання «кримської кризи», - додають нардепи.

Публікуємо пропозиції депутатів без змін та правок:

1. Депутатська група «Суверенна Європейська Україна» закликає всіх жителів Автономної Республіки Крим бойкотувати незаконний псевдо-референдум 16 березня цього року.

2. Депутатська група звертається до Верховної Ради України, всіх політичних партій України, громадських організацій а також окремо-до депутатів ВР, обраних в мажоритарних округах Республіки Крим та м.Севастополя, зробити аналогічну заяву та закликати мешканців АРК до бойкоту псевдо-референдему. Кожен,хто не зазначив своєї чіткої позиції щодо бойкоту цього референдуму, де-факто допомагає агресору та сприяє порушенню територіальної цілісності України.

3. Ми вважаємо, що при РНБОУ мусить бути створений Штаб для координації дій для подолання «Кримської кризи». Відсутність координації дій між різними відомствами створює хаос та деморалізує ту частину населення, яка сподівається на підтримку офіційного Києва.

4. З метою захисту інформаційного простору закликаємо відімкнути всі інформаційні телеканали Російської Федерації на території України(до моменту переведення всіх російських військ до місць їхньої постійної дислокації).

5. З метою донесення правдивої інформації до мешканців Криму(і в умовах агресивного захоплення інформаційного простору російськими мас-медіа) вважаємо за необхідне масовий випуск друкованої продукції, спрямованої на роз’яснення військової агресії в бік України(відповідальний-РНБОУ).

6. З метою недопущення масового напливу провокаторів (в тому числі-і озброєних), який йде з російського кордону, до моменту повернення російських військ до місць своєї дислокації, вважаємо за необхідне закрити можливість пішого та автомобільного перетину україно-російського кордону громадянам Росії чоловічої статі віком 18-55 років(за винятком окремих категорій громадян,зокрема водіям вантажних автомобілів з маршрутними листами, лікарям, які мають відрядження тощо).

7. Верховна Рада України має розпустити Верховну Раду Криму, як орган, який вийшов за межі своїх конституційних повноважень та такий,що закликав до порушення територіальної цілісності України. Мають також бути розпущені ті місцеві Ради, які підтримали незаконне рішення Верховної Ради Криму щодо псевдо-референдуму 16 березня.

8. Щодо порушників українського законодавства-лідерів сепаратистів має бути проведена спецоперація з метою їхнього затримання.

9. У Верховній Раді України має бути створена депутатська комісія щодо залагодження «кримської кризи».

10. Верховна Рада України має внести правки до Бюджету України, які б стосувалися поліпшення соціально-економічної ситуації в АРК та м.Севастополі(зокрема і щодо допомоги депортованим та їхнім нащадкам).

11. Верховна Рада України повинна визнати Меджліс кримсько-татарського народу в якості представницького органу кримсько-татарського народу.

12. Верховна Рада України повинна приєднатися до Декларації ООН «Про корінні народи» та прийняти Закон України про основи етнонаціональної політики. Визнати правовий статус кримсько-татарського народу як корінного народу.

13. Верховна Раду України повинна прийняти Закон «Про відновлення прав осіб , депортованих за національною ознакою»(закон Мустафи Джамільова).

14. Керівництво ВР або Кабміну повинно терміново зініціювати зустріч з головами міських, селищних та сільських Рад АРК з метою недопущення проведення псевдо-референдуму 16 березня(орієнтовне місце проведення-м.Херсон).

15. Кожне відомство(Міносвіти, Мінохорониздоров’я та інш) повинні терміново зініціювати зустріч з керівниками підрозділів(директорів шкіл, головних лікарів і т.п.) з метою недопущення розташування у їхніх установах незаконних комісій для проведення псевдо-референдуму 16 березня. Орієнтовне місце проведення –м.Херсон. Кожне відомство повинно видати розпорядження щодо недопущення псевдо-референдуму та заборону його сприянню.

16. Керівництво держави повинно звернутися до послів провідних держав світу для офіційної поїздки у АРК та м.Севастополь з метою моніторингу ситуації.

17. Звернутися до ООН з запрошенням миротворчого контингенту до Криму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардепи запропонували шляхи подалання «кримської кризи»
12 березень, 2014, 10:32