Держдума ухвалила рішення про приєднання Криму, - ЗМІ

Держдума ухвалила рішення про приєднання Криму, - ЗМІ
Негласне рішення про приєднання Криму до Росії вже ухвалено на найвищому рівні в Кремлі. Найімовірніше, що Крим увійде до складу Російської Федерації як республіка, у якій використовуватимуть дві офіційні мови: російську і кримськотатарську.

Джерело стверджує, що рішення про приєднання «поки ще української» автономії до Російської Федерації прийнято: «Рішення прийнято – однозначно так», - пише Zaxid.net з посиланням на Gazeta.ru.

Отож, процедура приєднання така: за підсумками кримського «референдуму» приймається рішення про приєднання до Росії, відтак республіка оголошує себе «незалежною і суверенною державою», тобто Росії навіть не доведеться змінювати внутрішнє законодавство, що стосується утворення нових суб’єктів Федерації, зазначає видання.

«Прийнята декларація про незалежність і прив’язка її до результатів референдуму – чіткий сигнал, що базовий сценарій Москви – приєднання Криму. Кінцева мета саме така», – упевнений інший співрозмовник російського видання.

Щодо терміну, упродовж якого Москва може офіційно ухвалити рішення про входження Криму до складу Росії, думки джерел не збігаються.

«Поставлено завдання вирішити це питання до кінця березня», – заявив співрозмовник, близький до адміністрації президента РФ. Інше джерело у владних структурах, навпаки, стверджує, що жодних термінів не встановлено. Ще один співрозмовник видання, близький до Кремля, переконаний, що затягувати з остаточним вирішенням питання ніхто не буде: «Сценарій Абхазії й Південної Осетії тут виключений: все ж таки у Криму розташований наш Чорноморський флот».

Як відомо, російське законодавство передбачає прийняття до складу Росії нового суб'єкта тільки в тому випадку, якщо є відповідна міжнародна угода.

Щоб обійтися без домовленостей з Києвом, близько двох тижнів тому лідер «Справедливой России» Сергій Миронов вніс у Держдуму Росії законопроект, згідно з яким «землі» іншої держави можуть бути введені до складу Росії на підставі референдуму чи прохання органів держвлади цих «земель» до РФ про приєднання.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада Криму затвердила так звану «декларацію про незалежність автономії», відповідно до якої, якщо на референдумі 16 березня більшість жителів республіки виявить бажання приєднатися до Росії, Крим буде оголошено «незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління». Опісля «незалежна й суверенна держава» звернеться до Росії з проханням приєднати її до своєї території як новий суб'єкт. Підставою для такого приєднання стане російсько-кримський міждержавний договір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держдума ухвалила рішення про приєднання Криму, - ЗМІ
12 березень, 2014, 12:23