Україна перейшла у літній час

Україна перейшла у літній час
Ніч на 25 березня тривала для українців на годину менше, оскільки Україна перейшла на літній час.

Рівно о 3:00 ранку потрібно було перевести стрілки годинника на одну годину вперед. Цілком ймовірно, що цього разу українці востаннє переводять стрілки: Кабмін пропонує депутатам скасувати літній час.

Статистика свідчить, що в перші тижні після переходу на новий час у лікарнях зростає кількість пацієнтів. Люди скаржаться на підвищений тиск, запаморочення та біль у серці.

Однак прив'язувати здоров'я до годинника терапевти не квапляться. "Час переводиться в осінній та весняний період часу - тоді, коли наш організм перебудовується, тоді, коли ми і так себе не завжди добре почуваємо. Подібні симптоми -головні болі, коливання тиску - можуть бути пов'язані і з цими речами", - пояснили медики.

Та щоб перестрахуватися, лікарі радять заздалегідь продумати свій розклад на перші дні нового часу. Діток спочатку укладають спати за старим часом, а згодом переходять на новий.

Так само поступово до нового розкладу слід привчати і домашніх улюбленців. "Якщо тварина звикла ходить в туалет в один час, то на годину пізніше, по-перше, просто дискомфортно, крім цього заболить сечовий міхур, нирки", - запевняють спеціалісти. Тож господарів чотирилапих від неділі чекає раніший підйом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ТСН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.