Від Росії вимагатимуть передати Януковича Україні

Від Росії вимагатимуть передати Януковича Україні
Міністерство внутрішніх справ вимагатиме від Російської Федерації заарештувати і передати екс-президента України Віктора Януковича українським правоохоронним органам.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, - пише Цензор.НЕТ. з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«У нас є правила Інтерполу. Україна подала заявку в Інтерпол і відповідно до пунктів і правилами Інтерполу він проводить спеціальну перевірку, чи не підпадає ця заявка в переслідування з політичних, релігійних та інших мотивів. Інтерпол має на це 10 днів. Відповідно до нашою заявкою, як тільки він буде включений в базу Інтерполу, ми надамо вимоги з екстрадиції Януковича і ще цілого ряду інших осіб» , - повідомив Аваков.

Як повідомлялося, стосовно Віктора Януковича відкрито кримінальне провадження щодо перевищення ним повноважень з листопада 2013 по лютий 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану.

Відкрито також виробництво за фактом захоплення екс-президентом державної влади в 2010 році. Крім цього , розслідується виробництво з розповсюдження указу № 90 / 2014 від 27 лютого 2014 року, яким Янукович намагався відновити свої повноваження шляхом перенесення ряду держустанов у Севастополь.

У лютому Головне слідче управління Генеральної прокуратури ініціювало запит про оголошення Януковича в міжнародний розшук каналами Інтерполу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Від Росії вимагатимуть передати Януковича Україні
12 березень, 2014, 17:27