15 російських винищувачів займуть аеродроми в Білорусі

15 російських винищувачів займуть аеродроми в Білорусі
Білорусь запропонує Росії розмістити в себе додатково до 15 літаків у зв'язку з активністю НАТО.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, - пише Gazeta.ua.

Як зазначив глава держави, Білорусь має намір адекватно реагувати на рішення НАТО нарощувати поблизу білоруських кордонів угруповання військово-повітряних сил.

"Ми на це реагували спокійно до тих пір, поки не почалися масштабні навчання на південь на території Польщі, і Польща запросила посилення і розширення масштабів цих навчань. Постає питання - навіщо? Навіщо в цей момент, коли тут в цьому регіоні не так все спокійно?", - зазначив президент.

"У нас з Російською Федерацією у тому числі існує спільне угруповання військ на цьому напрямку, основу якого становить армія Республіки Білорусь. Це по домовленості про Союзну державу між Росією і Білоруссю. Це угруповання має план дій на подібні випадки", - зазначив білоруський лідер.

"Нам, звичайно, немає необхідності, можливо, в додаткових військово-повітряних силах, але Російська Федерація зобов'язана за цим планом (це законний документ) підтримувати Білорусь, в тому числі і в рамках ВВС", - сказав Олександр Лукашенко.

"Якщо з Італії перекинуті півтора десятка літаків, я думаю, треба зв'язатися з начальником Генштабу Росії і запропонувати їм, щоб те посилення, яке вони зобов'язані надати нам (зараз, наприклад, не більше 12-15 літаків), перегнати на територію Білорусі, визначити маршрути патрулювання, як ми зробили для своїх, запасні маршрути, і нехай працюють, патрулюють. Ми нічого не приховуємо", - заявив білоруський лідер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
15 російських винищувачів займуть аеродроми в Білорусі
12 березень, 2014, 18:18