Зрізане гілля та байдужість лучан: комунальники нарікають, але вивозять

Зрізане гілля та байдужість лучан: комунальники нарікають, але вивозять
Лучан просять викликати автомобіль «Луцькспецкомунтрансу» для вивозу зрізаних гілок дерев.

Такий варіант «боротьби» із гілками запропонував директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

За його словами, існує проблема із тим, що лучани викидають зрізані гілки дерев інколи навіть на проїжджу частину, або ж під контейнери зі сміттям.

Так, проблемою змушені займатися у «Луцькспецкомунтрансі», хоч з прибудинкових територій таке сміття і мають вивозити ЖКП, які обслуговують будинки.

«Там, де порядні, то ще замовили машину, хоч попросили приїхати, прибрати. Вже не говориться ні про яке питання оплати, а про те, що людина розуміє, що вона прибрала і його треба вивезти», – прокоментував Валерій Кузьмич.

«Є проблема безгоспних гілок. Люди викидають прямо на проїжджу частину. Коли ми знаємо, що планово, наприклад, машина проїжджає у середу і суботу, то в середу от можуть накидати після того, як прибрали, і лежить воно до суботи», – розповів комунальник.

«Власників» гілок намагаються знайти, аби змісити вивезти сміття. Якщо ж не вдається, то вивозять самі. Хоч це і «тягне» за собою витрати: для того, щоб вивезти гілля на міське сміттєзвалище у Брищі потрібно приблизно 12 літрів пального, що обходиться у 140-150 гривень.

Окрім того, на автомобіль, який використовують для перевезення гілок, «влазить» приблизно 1 тонна гілля. А спецтранспорт розрахований на перевезення мінімум 5 тон.

«Якщо їх подробити, то вже їх можна вкинути 3-4 тони, тобто в 3-4 рази більше», – додав Кузьмич.

Утім, техніка, якою подрібнюють гілки, є лише у КП «Зелене господарство».

«У нас практично зараз одна «дробилка» на базі «Зеленого господарства» і вона практично не встигає все зробити. Але практично користуються нею. Ми її замовляли в минулому році, жеки її замовляють час від часу. Але цього недостатньо. В основному все везеться на полігон. Те, що товстіше, на полігоні відбирають, ми його обрізаємо, потім вертається воно назад в Луцьк на опалення. А що дрібніше – те захоронюється», – зазначив Валерій Кузьмич.

Комунальник зазначив, що зателефонувавши у «Спецкомунтранс» і попередивши, що потрібен автомобіль для вивозу гілок, лучани можуть полегшити роботу комунальникам.

«Лучан прошу хоча б попереджати про те, що планується рубати дерева. Може, хоча б підігнали ту машину», - мовив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На 8-го Березня вже тиждень лежать зрубані гілки прям під заборами людей та на проїжджій частині. Ніхкто їх не вивозитьі не збирається. Тільки дряпають забори людям. Якщо Кузьміч читає цей комментар, то будь-ласка приїдьте та заберіть це гілля.
Відповісти
вже на певне рік просим щоб приїхала машина і забрала купу гілок яка постійно збільшується в мікрорайоні Вересневе а в відповіть "буде там автомобіль то підїде і до вас" хоча автомобіль і не раз за цей час був і дерева в цьому році кронували але купа тількі збільшується бо з приходом весни знову всі обрізають дерева і кладуть на туж купу!!!!
Відповісти
Останні новини
Зрізане гілля та байдужість лучан: комунальники нарікають, але вивозять
13 березень, 2014, 07:06