Досвід перейменування вулиць: просто наклей нову

Досвід перейменування вулиць: просто наклей нову
У Черкасах опозиціонери самостійно перейменували вулицю Енгельса на вулицю Чорновола: заклеїли стару назву

Як повідомив Кореспондент, 24 березня, напередодні річниці загибелі В'ячеслава Чорновола (на фото) об'єднана опозиція Черкаської області провела акцію «Вулиці Чорновола - бути!» (Чорновіл - уродженець Черкаської області).

Учасники акції розклеїли 60 табличок з написом «Вул. В.Чорновола» на табличках з написом «Вул. Енгельса».

За словами координатора Ради опозиційних сил області Леоніда Даценка, міська влада протягом 12 років обіцяє перейменувати вулицю до чергової річниці загибелі лідера Руху. Для цього були всі підстави і рішення топонімічних комісій.

Даценко зазначив, що було проведено опитування жителів вулиці Енгельса, і близько трьох тисяч людей висловилися за перейменування її на вулицю Чорновола. Опозиція має намір пікетувати наступну сесію Черкаської міськради з вимогою внести до порядку денного це питання.

Нагадаємо, у Луцьку депутати міськради вирішили перйменувати вулицю Сергія Лазо на вулицю Юлії Тимошенко, проте міський голова наклав вето на таке рішення, аргументуючи це тим, що статут Луцька передбачає називати іменами лише померлих людей.

Довідка

25 березня - день загибелі публіциста, політика, діяча руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу В'ячеслава Чорновола. 25 березня 1999 він загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем: автомобіль Чорновола врізався в «КамАЗ» з причепом, який розвертався посеред шосе. Соратники Чорновола та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним убивством.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Досвід перейменування вулиць: просто наклей нову
25 березень, 2012, 12:29