На моїх очах людей травмували та вбивали, - боєць «Самооборони» з Волині

На моїх очах людей травмували та вбивали, - боєць «Самооборони» з Волині
Нововолинські бійці сотень "Самооборони" під час сутичок в Києві йшли в бій озброєнні палками та дивуються і радіють тому, що вижили.

Їхали вони до Києва не через політиків, а на допомогу людям, які стояли на Майдані, - пише Нововолинськ діловий.

"Не за владу, а за своїх хлопців, які стояли на Майдані. Навіть з рідними попрощався, адже по всякому могло статися", — так розповідає про причини поїздки до столиці Андрій, батько двох дітей та тренер нововолинської школи карате-кіокушинкай.

Не на камеру Андрій зізнається — шкодує за тим, що до столиці потрапив пізно і брав участь лише у зачистках відбитої в "Беркуту" напередодні території.

"Було страшно. На моїх очах людей травмували та вбивали. Ми відносили поранених до операційної, намагалися їм допомогти… Навіть не можу пояснити того, як це я сам повернувся додому цілим та неушкодженим", - каже учасник сутичок в Києві.



"Ми йшли проти "Беркуту" з ломаками та дерев'яними щитами, а у нас стріляли справжніми кулями. Якось мене затягло в саму гущу бійки і довелося вибиратися до своїх. Добре, що зміг відбиватися і уникнути полону. Інакше міг би в Нововолинськ й не вернутися...", — розповідає хлопець на ім'я Мирон.

"Ми є членами організації "Патріоти України". На Майдані стояли пліч-о-пліч і з "Правим сектором", і з Волинською сотнею, а згодом з Нововолинською штурмовою сотнею, яку бійці ще називали Сотня "Ікс". Від дурної смерті стримувало лише те, що вдома тебе чекає мама, тато, брати і сестри… Не дай Бог, аби коли в мене будуть діти, то вони стояли як ми в той день!" — каже Максим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На моїх очах людей травмували та вбивали, - боєць «Самооборони» з Волині
13 березень, 2014, 12:35