Якщо влада не діятиме, ми змушені відкривати вогонь, - командир з Криму. ВІДЕО

 Якщо влада не діятиме, ми змушені відкривати вогонь, - командир з Криму. ВІДЕО
Командир військової частини у Бельбеку Юлій Мамчур вимагає від керівництва Міноборони України й Генштабу ухвалити рішення щодо дій командирів військових частин України в Криму.

Про це говориться у відеозверненні, опублікованому в четвер, 13 березня, - пише Українська правда.

«Звертаюся до керівництва країни, Міноборони, генштабу. Ні для кого не секрет, яка ситуація склалася навколо військових частин України в Криму», - сказав він.

«Щоб уникнути можливих зіткнень із застосуванням зброї, прошу вас у найкоротший термін прийняти зважене рішення по подальших діях командирів військових частин у випадку прямої загрози життю особовому складу, членам родин військовослужбовців, цивільного населення», - заявив Мамчур.

«Ваше рішення прошу донести в директивній формі до всіх командирів військових частин, які дислокуються в Автономній республіці Крим», - підкреслив він.

«У випадку неприйняття вами відповідних рішень, ми будемо змушені діяти згідно Статуту Збройних сил України аж до відкриття вогню», - попередив Мамчур.

«При цьому ми чітко усвідомлюємо, що ми не зможемо довго протистояти переважаючим по кількості, озброєності й підготовці підрозділам російських військ, але готові виконати свій обов’язок до кінця», - підкреслив він.

«Перебуваючи під постійним тиском збройних сил Росії, місцевого населення, органів місцевого самоврядування, маємо усні вказівки триматися, не піддаватися на провокації, і не застосовувати зброю», - нагадав він.

«Ціною неймовірних зусиль утримуємо тендітний мир на кримській землі, продовжуємо бути вірними присязі на вірність українському народу. Ми - військовослужбовці повинні захищати суверенітет, територіальну цілісність України. З кожним днем ультиматуми з боку представників збройних сил РФ здобувають усе більш жорсткий характер», - підкреслив він.

)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якщо влада не діятиме, ми змушені відкривати вогонь, - командир з Криму. ВІДЕО
13 березень, 2014, 13:52