Відомо, хто з оточення Путіна може потрапити під санкції ЄС

Відомо, хто з оточення Путіна може потрапити під санкції ЄС
Стали відомі прізвища людей з найближчого оточення російського президента Путіна, які є найімовірнішими претендентами на застосування санкцій з боку ЄС, в разі визнання Путіним результатів референдуму в Криму.

Візові та фінансові обмеження навряд чи змусять Путіна відступитися від своїх планів щодо Криму , проте застосувати їх до впливових громадянам Росії Євросоюз вже вирішив, - пише Еспресо.tv з посиланням на «Эхо Моссквы».

За даними популярного західного видання EUObserver, самого президента і міністра закордонних справ країни Сергія Лаврова санкції - в усякому разі, поки що - не торкнуться, однак відразу кілька представників виконавчої влади стоять першими в черзі на потрапляння в «чорний список».

Це керівник ФСБ Олександр Бортніков, помічники глави держави Сергій Глазьєв і Владислав Сурков, керівник адміністрації президента Сергій Іванов, секретар Радбезу Микола Патрушев, міністр оборони Сергій Шойгу, а також глава Чорноморського флоту Олександр Витко.

Всіх їх вважають відповідальними за дії, які загрожують територіальній цілісності України. Якщо ЄС наважиться вдарити і по політиках, до переліку можуть потрапити, зокрема, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, віце-прем'єр Дмитро Рогозін і лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

Крім того, розглядається і варіант застосування санкцій до ключових російських бізнесменів - голови Газпрому Олексія Міллера, керівника Роснафти Сєчина і президенту РЖД Володимира Якуніна. Як стверджує західне ЗМІ, це далеко не повний, але й не остаточний набір імен, які можуть опинитися в «чорному списку».

За версією EUObserver, санкції набудуть чинності після того, як Володимир Путін визнає підсумки кримського референдуму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомо, хто з оточення Путіна може потрапити під санкції ЄС
14 березень, 2014, 07:44