Сільського голову впіймали на незаконному продажі землі під Луцьком. ФОТО

Сільського голову впіймали на незаконному продажі землі під Луцьком. ФОТО
«Автомайдан Волинь» та активісти Євромайдану спіймали на гарячому чоловіків, які вивозили землю з території Підгаєцької сільської ради в невідомому напрямку.

Факт злодіяння вони зафіксували у ніч на 14 березня.

Так, автомайданівці отримали повідомлення, що в селі невідомі люди вночі близько 21:00 викопують у полі землю та вивозять її із території села.

«Вже чотири дні люди дзвонять, кажуть, що вечорами возять. Можете побачити кар’єр і глянути, скільки там кубатури вивезено», - каже депутат Підгаєцької сільської ради Ігор Зозуля.

Землю сільської громади вивозили в невідомому напрямку

Заявлений факт підтвердився. Невідомий чоловік на екскаваторі викопував землю. Було видно, що копають тут давно, адже неподалік – великий котлован.

Як виявилося, він працює на підгаєцького сільського голову Юрія Семенюка. Активісти «Автомайдану» та луцького «Євромайдану» почали фіксувати факт порушення. Їм вдалося зв’язатися по телефону із Семенюком.

Той на запитання про те, куди відправляється ця земля, відповів: «Я не знаю куди, але гроші на солярку підуть». Коли йому задали уточнююче питання, чи дійсно він продасть землю і за це отримає гроші на солярку, голова сільради підтвердив сказане.

Згодом водій екскаватора засвідчив, що ця техніка належить самому Семенюку. За один «ЗІЛ» землі водій отримував на руки 300 гривень, які мав передати наймачу. Його ж заробіток мав складати 10% від виручки.

Окрім екскаватора, активістам вдалося піймати дві автівки марки «ЗІЛ». Першу зупинив координатор «Автомайдану Волинь» Сергій Поха. Це авто було «по зав’язку» навантажене землею, ще один порожній «ЗІЛ» мактивісти піймали при в’їзді на місце викопування торф’яної землі. Депутат Зозуля викликав слідчо-оперативну групу.

Старший слідчий Луцького райвідділу Ігор Терещук розповів, що уся техніку перевезуть на штрафний майданчик. Також міліціонери опитали трьох водіїв.

Якщо перший зізнавався у тому, що знає Семенюка і розмовляв із ним при активістах по телефону, то інші двоє не одразу зізналися, що знайомі із колишнім сільським головою. Важливо, що Юрій Семенюк часто передзвонював своєму підлеглому, аби дізнатися більше інформації про ситуацію, тим не менше на місце вчиненого факту не приїхав.

Додамо, що Юрій Семенюк нещодавно написав заяву на звільнення. За заяву проголосувало 18 депутатів сільради із 20-ти.

У супроводі Автомайдану два «ЗІЛи» були доставлені на штрафний майданчик, хоч і не без пригод. Один із водіїв упродовж усієї дороги вигадував причини, неполадки, через яку довго їхав, часом зупинявся. Було очевидно, що без супроводу Автомайдану міліціонери могли б не впоратися із довезенням доказів потенційної кримінальної справи.



У селі борги, а грошей нема, - Підгаєцький сільський голова

Наступного дня активісти разом із депутатами сільради приїхали до Семенюка на роботу.

На запитання активіста Євромайдану Володимира Бут-Гусаїма той визнав, що вивезення землі є дійсно незаконним, втім переконує, що у села немає грошей. За словами Семенюка, у села заборгованість по сплаті комунальних послуг складає 60 тисяч гривень. Немає за що навіть сміття вивезти. Каже, що «казначейство стоїть», а селу потрібно якось жити.

Комунальники, яким заборгували зарплату за останній місяць, кажуть, що не будуть працювати і звільняться. Семенюк запевняє, що пішов на такий крок від безвиході і патової ситуації, в яку потрапило село. Тож вирішив дати добро на вивіз кількох вантажівок землі, аби виручені кошти віддати на купівлю солярки. Та й того, каже, вистачить ненадовго.

Семенюк каже, що за землю виручив 1,5 тисячі гривень, які потрапили до бюджету села, що засвідчує квитанція.

Також у села скоро постане проблема із каналізацією. Сільський голова б’є на сполох, адже окрім боргів скоро постане питання каналізаційного насосу, який незабаром може поламатися, а ремонт або купівля нового потребують коштів.

Окрім цього Семенюк каже, що це вже не перший раз, коли йому висловлюють претензії та намагаються скинути з посади. Проте заявляє, що якщо питання стоїть тільки в ньому, то він піде з посади, але «селу треба далі жити».

Квитанція на 1,5 тисячі гривень, про яку згадував Семенюк
Квитанція на 1,5 тисячі гривень, про яку згадував Семенюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Підгайці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Видно що сума була більше 2000 грн. Чому сплачена тільки 1300. Ганьба такому голові.
Відповісти
квитанція про сплату 13 березня в робочий час видана по ідеї. а кралась земля о 21.00год. ввечері. значить квитанція липа.
Відповісти
Брехун
Відповісти
Та нормальний він чоловік, всі хто його намагаються скинути нероби і футболісти !
Відповісти
Хто каже що не нормальний?Нормальний, ''роботящий'' он як землю гребе тракторами і вивозить машинами по ночі,нелегально.ПРАЦЮЄ ПОНАДНОРМОВО )))
Відповісти
що воно падло бреше??? за сміття платять на рік на перед!!!! а податки де??? тут одні підприємці живуть і платять в місцевий бюджети мільйони в місяць!!!! добре до кормушки добрався!! щоб він здох!
Відповісти
Квитанцію зробити заднім числом та ще й з таким керівником комунального господарства на рас-два... а хто керую комунальним господарством в Підгацях? Правильно! Брат сільського голови. Далі додумайте самі. Родинні клани рулять!
Відповісти
А коли ж приїдуть по Голову Маяківської сільради?
Відповісти
Може вже тепер люди збагнуть, хто їхній голова. Мене вбивають фрази>>>>але ж він щось робив. То хай значить далі краде, бо він щось там робив. Яник теж щось робив. В заборолі теж потрібно скидати..
Відповісти
Квитанція на сміх людям, ''добрий господар''гарно хазяйнує....
Відповісти
Такого села як у нас немає ніде!(і вона стало таким за останні років 5). Це був дійсно справжній голова! Нехай тепер, Вам хтось більше зробить!!)) "Грудна жаба"....велика сила...
Відповісти
Які мільцони подаків платять підпиємці, люди що ви пишете?
Відповісти
Правий сектор. перевірте будь ласка сільського голову с. Дідичі, ківерцівського району.
Відповісти
в Ківерцівському районі, Олицький будинок інтернат для пристарілих, смт. Олика, там керівництво, із старшою медсестрою і сестрою-господинею обкрадають нещасних інвалідів, а з санітарок рабів поробили. директор інтернату понабирав землі, і заставляє підлеглих сапати по 15-20 соток буряків(на 1 людину - санітарку), по 2-3 рази на рік. при колишньому директору, який на жаль пішов на пенсію, за сапання буряків хоч відгули або цукор давали, а зараз це підлеглі мають робити у вільний від роботи час, та ще й безкоштовно. керівництво говоритьщо це входить в обовязки санітарок. познімали 1 годину обіду, коли лоюдина працює 12 годин. це ж люди, не роботи.
Відповісти
зверніть увагу, на квитанції написано:підстава-позика!шось не сходиться землю шо належить сільській раді продав,а вилучені гроші позичив!!!ганьба
Відповісти
зверніть увагу, на квитанції написано:підстава-позика!шось не сходиться землю шо належить сільській раді продав,а вилучені гроші позичив!!!ганьба
Відповісти
отак дохазяювався!як прийшов до влади то "самальоти"хотів випускати,а зараз і сміття не має за шо вивизти!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Це правда що овсіюк його коханка?
Відповісти
а за що ж Овсіюк хату побудувала?
Відповісти
Так-так голову Маяківськоі сількоі ради Ярмольського І давно вже треба перевірити,і ми цим займемось
Відповісти
Останні новини
Сільського голову впіймали на незаконному продажі землі під Луцьком. ФОТО
14 березень, 2014, 12:54