Волиньрада рекомендувала вішати прапор Європи

Волиньрада рекомендувала вішати прапор Європи
Волинянам рекомендували вішати прапор Євросоюзу і Ради Європи під час державних свят та проведення урочистих заходів.

Рішення про це прийняли під час 24-ої сесії Волиньради у п’ятницю, 14 березня.

Ініціатор проекту заступник голови Волиньради Ігор Гузь запропонував прийняти рішення про рекомендацію керівникам підприємств, органам місцевого самоврядування вивішувати прапор Євросоюзу поряд з Прапором України у святкові дні та під час проведення міжнародних заходів.

Сергій Слабенко нагадав Гузю, що у відділі юридичного забезпечення діяльності ради зробили висновок, що проект рішення не узгоджений із законодавством України.

Утім, це ініціатора проекту не переконало. Натомість він зазначив, що рішення носитиме характер рекомендації.

Депутат Олександр Свирида нагадав Ігорю Гузю, що європейці «дуже чутливі» до виконання вимог закону, тож, варто подумати про те, чи приймати таке рішення.

Деякі депутати і взагалі переконані, що таке питання варто розглядати лише після того, як Україна хоча б підпише угоду про Асоціацію з ЄС. Ігор Гузь відреагував реплікою про те, що євроінтеграційний курс в Україні вже давно визначили.

Після зауважень з боку колег Гузь зазначив, що потрібно просто замінити слова «прапор Євросоюзу» у проекті рішення на слова «прапор Європи», яким користується Рада Європи, адже вони ідентичні. А Україна є членом Ради Європи.

Тож, саме в такому варіанті проект рішення і підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рішення цілком слушне і актуальне, адже дивлячись на Схід, де нині майорять трьохполосні кольори прапорів "братнього словянського русського народу", стає в душі моторошно - чому стільки століть нас ставили на коліна, і ще навіть вчора в Донецьку в істерії молодчики кричали на коліна. На завершення якщо є людішкі які вірять в братній народ прошу Вас - схаменіться і відхрестіться від нелюдів які тисячоліттями топтали НАС. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
У Євросоюза нема прапора а є емблема це суттєва різниця
Відповісти
Останні новини
Волиньрада рекомендувала вішати прапор Європи
14 березень, 2014, 13:09