Влада перетворила вкладників «Західінкомбанку» в заручників, – депутат

Влада перетворила вкладників «Західінкомбанку» в заручників, – депутат
Структури різних гілок влади системно перетворювали вкладників «Західінкомбанку» у заручників, які не можуть повернути свої гроші, натомість робили все для того, щоб допомогти олігархам.

Таку думку висловив депутат Сергій Слабенко під час 24-ої сесії облради у п’ятницю, 14 березня.

Слабенко ініціював розгляд питання і прийняття рішення Волиньрадою щодо ситуації навколо «Західінкомбанку». З його слів, вкладників фінустанови перетворили у заручників, які, навіть використавши своє право на судовий захист, не змогли отримати свої гроші.

«Основою для цього стало наше відділення Національного банку, яке уникало будь-яких перевірок щодо недотримання начебто відновленої роботи «Західінкомбанку». Тобто вони зробили все, щоб не перевіряти цю установу, не реагувати на звернення громадян. А наш адміністративний суд допоміг олігархам зробити рішення, які зупинили об’єднане виконавче провадження. І десятки людей, які пройшли усі круги пекла в судах, звернулися у виконавчу службу, не могли держати грошей, тому що виконавчі провадження постійно оскаржувалися. Адмінсуд зупиняв дії виконавця і повернення депозитів відбувалося вибачте в ручному режимі», – висловився Сергій Слабенко.

Тож, депутати облради прийняли рішення оголосити ситуацію, яка склалася довкола ПАТ «Західінкомбанк», неприпустимою, а дії посадових осіб банківської установи «не забезпечують неухильного додержання Конституції і законів України» щодо повернення вкладникам їхніх грошей.

Також Волиньрада порадила ПАТ «Західінкомбанк» повернути вклади своїм клієнтам. Прокуратурі Волині депутати рекомендували проаналізувати законність судових рішень та дій управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області щодо зупинення виконавчого провадження про повернення депозитних вкладів клієнтам ПАТ «Західінкомбанк» та не стягненню виконавчого збору з боржника у розмірі 10% від суми, що підлягає примусовому стягненню.

Окрім того, рекомендація прокуратурі стосувалася звернення до судових органів влади з позовними заявами або скаргами щодо скасування винесених рішень про зупинення виконавчого провадження у справах по поверненню депозитних вкладів клієнтам ПАТ «Західінкомбанк», враховуючи, що результати прийнятих рішень зачіпають права і інтереси широкого кола осіб.

Головному управлінню юстиції у Волинській області Волиньрада рекомендувала провести повну, всебічну і об'єктивну перевірку дій управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області щодо виконання судових рішень по поверненню депозитних вкладів клієнтам ПАТ «Західінкомбанк» та перевірити законність виконавчого провадження.

А управлінню Національного банку України у Волинській області волинські депутати рекомендували звернутися до НБУ щодо прийняття рішення про проведення позапланової перевірки ПАТ «Західінкомбанк», під час якої звернути увагу на перевірку фактів заподіяння державі та громадянам України збитків, порушення Конституції України та законів України під час виконання судових рішень і повернення депозитних вкладів клієнтам ПАТ «Західінкомбанк».

Волиньрада рекомендувала управлінню МВС України у Волинській області в межах своєї компетенції вжити заходів для забезпечення максимально всебічного, повного, об’єктивного розслідування кримінальних справ, порушених з метою дослідження обставин щодо ситуації, яка склалася довкола ПАТ «Західінкомбанк».

А Волинській ОДА запропонували обговорити на розширеній нараді питання щодо виконання судових рішень по поверненню депозитних вкладів клієнтам ПАТ «Західінкомбанк» та захисту інтересів громадян України.

Про результати перевірки депутати попрохали поінформувати їх в місячний термін.

Нагадаємо, нові власники, які «зайшли» в капітал «Західінкомбанку» у 2009 році, відразу ж вивели отримані кошти через кредити своїм ж компаніям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слабенко добре хильнув перед тим як писати цю статтю. Однозначно. Яким чином може прокуратура проаналізувати судові рішення на предмет законності. Перевірити законність рішення може лише суд вищої інстанції. І він ще називає себе юристом?
Відповісти
ну-ну, посмотрим, все резко стали смелыми а денег так никто и не отдает и сказали что в силе50на 50
Відповісти
5 лет прошло они только решают разбираться .деньги людям отдайте а потом виновных ищите
Відповісти
куда деваются комментарии
Відповісти
цензура удаляет все комментарии
Відповісти
ГАЛИНУ СКИБУ-В СИЗО
Відповісти
Галину СКИБУ - за ГРАТИ !!!
Відповісти
Останні новини
Влада перетворила вкладників «Західінкомбанку» в заручників, – депутат
14 березень, 2014, 15:59