У центрі Луцька з’явився «снайпер», – ЗМІ

У центрі Луцька з’явився «снайпер», – ЗМІ
На Театральному майдані в Луцьку на очах у дітей вбили голуба, – пише журналіст Василь Нагорний.

Рикошет від кулі міг потрапити у дітлахів, – наголошує медійник у публікації «Невже в центрі Луцька засів снайпер?» у газеті «Волинь нова».

«Обідньої пори я стояв у центрі міста поруч зі сценою Євромайдану. Мою увагу привернули маленькі дівчатка, які залізли в бетонну яму колишнього фонтана та спостерігали за голубом, що шукав собі поживу. Несподівано почув постріл. У ту ж мить птах почав битись у конвульсіях, ламаючи крила об землю. Дітвора підбігла до нього», – почав розповідь журналіст.

«Ой, голубу погано!» – крикнула менша з дівчат та потягнулася ручками до пташки. Старша її зупинила: «Ні, йому не погано, його вбили. Тікаємо», – описує ситуацію Василь Нагорний.

«Дітвора швидко побігла до магазину, що був поряд. Голуб перестав битись об землю і стих. Спочатку я подумав, що це якийсь виродок стріляв із будинку навпроти. Почав оглядати вікна. І тут побачив, що за кілька метрів від місця події, поруч зі сценою стоїть трейлер із відчиненим вікном. Звук пострілу йшов саме з того боку. За декілька хвилин з цього вагончика, регочучи, вийшли троє юнаків та дівчина. Усі разом закурили та підійшли ближче до бетонного цоколю. Роздивившись мертву пташку, покидали недопалки та сховались назад у фургон. Через деякий час з трейлера вийшов молодий хлопчина. У його руках був оптичний приціл, через який роздивлявся людей на площі. Чи він вибирав нову мішень, чи просто хотів похвалитись перед друзями, я не зрозумів. Зрештою, у вагончику зачинились всі віконця та двері. Мабуть, «воїни» вирішили відпочити», – вів далі медійник.

«Не можу стверджувати, що саме вони стріляли в птаха, але все вказує на те. Я вирішив не з'ясовувати, хто ті хлопці, кому вони підпорядковані, чий це трейлер. Мені достатньо того, що на ньому написано «Самооборона». Поряд стоять представники і цієї організації, і «Правого сектору», які збирають кошти для поранених євромайданівців та родин Небесної сотні. Саме вони взяли на себе відповідальність підтримувати порядок у місті, доки повноцінно не запрацює міліція. Тому звертаюсь до керівників цих організацій, яким довіряю: з'ясуйте, що за снайпер з'явився в центрі Луцька, та поясніть йому, що голуб зовсім не схожий на російського окупанта, а рикошет міг зачепити діток. Якщо хлопцям так кортить постріляти, то хай записуються в новостворену Національну гвардію України та доводять своє геройство, охороняючи державні кордони», – зазначив Василь Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо це дійсно стріляли з того білого трейлера а мені казала знайома. яка як раз проходила мимо то активісти Самооборони повинні розлянути це питання й суворо наказати винних. Бо у слідуючий раз мішенями будуть люди. та й так ясно, що лише випадковість врятувала тих дівчаток від кулі. треба перевірити чи мають ті, що тримають зброю дозвіл. Судячі з слів моеї знайомої молоді люди дуже зухвало поводилися й боло враження що вони під кайфом. Й дійсно важко не повірити. адже така поведінка та Й ще самооборони просто жахлива
Відповісти
спалити
Відповісти
Шановні представники правого сектору та самооборони. Ви ж взяли зброю у руки щоб захищати нас від ворога ане бавитися. Благаю придивіться один до одного, схоже ваші ряди час почистити від неадекватно налаштованих парубків, які можуть стріляти у центрі міста заради забави.
Відповісти
нєєє, у нацгвардію ні ногою... там якшо є і голуби, то не такі...
Відповісти
Знаєте, я вчора гуляла з дитиною на стадіоні і в очі кинулися порожні пляшки, пачки з-під соку...
Те, що ви описали, ще одне лице нас, як суспільства.
Батьки, які пють пиво, гуляючи з дітьми..
Підлітки які просто так вбивають живу істоту...
Щиро надіюся, що люстрація відбудеться не лише у владі, але й в головах людей. Бо влада - це тільки наше відображення. Типу люстерко...
Відповісти
Ви це серйозно? Очевидно, комусь дуже кортить відправити хлопців із Самооборони і ПС під кулі, щоб ті не заважали "правильним" людям вирішувати серйозні справи, торгувати посадами, "перезавантажувати" владу.
Відповісти
Юрій, я теж вважаю, що цей допис може бути провокацією. Але слід переглянути доцільність розташування на Театральному майдані фургону Самооборони. Можливо справді, його треба забрати і на даний час залишити лише намет.
Відповісти
По перше на фургоні немає напису самооборона. На ньому пише "ВОлинські Патріоти"
По друге у тому фургоні тусуються не самооборона і правий сектор а придурки котрі тусувалися на майдані доволі довгий час. Тих людей постійно виганяли та вони все дно приходили тоді коли комендант був відсутній. і так безліч разів. їх проганяли а вони приходили. Перш ніж таке писати, перевіряйте інформацію. Та закріплюйте фотографіями. Оскільки комендат постійно відсутній на майдані бо зайнятий справами то за порядком нікому дивитися адже сам майдан як ви бачите розійшовся (я про той майдан який був з самого початку у Луцьку). Хто ж то був? Відповідь очевидна. Це гоповаті тусовщіки. Котрі втерлися в довіру до того хто був на той момент у фургончику. І перш за все треба вияснити хто відповідав за той фургончик у той час. Для цього звертайтеся до коменданта В. Бут-Гусаїма.
Відповісти
Між іншим, вчора біля 8-ї ранку подібне було на пр.Відродження біля маг.Лівша - хтось поцілив в домашню собачку. До речі поруч також були якісь хлопці з дівчиною. Це вже не геройство - вседозволеність та безкарність не приводять ні до чого доброго!
Відповісти
ахінея
Відповісти
Тепер хай Рома Перванчук, як очільник цієї наволочі знайде винного або разом із власником несуть колективну відповідальність згідно КУпАП! Міліція має діяти, а закон один для всіх!
Відповісти
А якби діти постраждали від кулі? хто б відповідав? недолюдки, які невідомо що там роблять на Майдані і винних не було б у лічені хвилини? хто відповідає за цих моральних недобитків і що досі вони там роблять?
Відповісти
Я теж вважаю що фургонщики мають в будь якому випадку відповісти і перед батьками дітей і згідно закону.
Відповісти
ёпта...эта титушки...бггг
Відповісти
Я в шоці !!!!!!!!!!!!! Попереду - літо, я кожен день гуляю з дитиною в центрі на площі, малий на ровері їздитиме біля Лесі, а я буду стояти і молитися, щоб якісь обкурені, неадекватні молодики з дівчатами не вирішили погратися та постріляти птахів за ради втіхи !?!?! Ви що, шановні ?! Між птахом чи собакою в секунду може опинитись дитина !!!!!! Що значить " втерлись в довіру"?? Це вам що, смішки, гра?? Повинен бути порядок, ніяких "лівих" дівчат та хлопців на луцькому майдані (маю на увазі оті палатки та той самий "вагончик"), чітко визначені відповідальні особи, які ВІДПОВІДАЮТЬ за те, що робиться на територіі. До речі, звідки взялась зброя в тих, хто стріляв у голуба?..
Відповісти
Такі сцикуни хіба що в бідну пташину стріляти можуть, куди їм там в Національну Гвардію?!
Шкода тільки, що тепер в Самооборону і ПС набирають всіх без перебору. Ці люди псують репутацію організацій, ще й зведуть на нівець все, чого досяг народ у цей складний період.
Відповісти
Можу підтримати обурення лучан мешканцями вагончика. Наша організація вирішила опікуватися пораненими майданівцями, які знаходилися на лікуванні в обллікарні. Після розмови з бійцями з'ясувалося, що у них окрім проблем зі здоров'ям ще маса проблем соціальних. Так майже ніхто з них не отримає лікарняних, бо працювали на приватних підприємствах і не були застрахованими. Після отриманих травм, вони навряд чи зможуть знову приступити до роботи. Усі поранені молоді люди, на утриманні яких є маленькі дітки. Ніхто з них не має власного житла, а отже, живе або з батьками, або винаймає його. Коротше - є проблеми! Я вирішила з'ясувати куди йдуть гроші, які збирають на Луцькому майдані. Підійшла до хлопців зі скринькою, мені нічого пояснити не змогли і запропонували звернутися за роз'ясненнями до людей у трейлері. Побачене вразило. У вагончику сиділи дуже молоді люди дуже дивного вигляду і дуже дивної поведінки. На диванчику напівлежачи сиділа дівчина. Поруч, обійнявши її хлопець. Третій з присутніх сидів окремо. Те, що я зайшла зовсім їх не знітило. Зі столику щось швидко прибрали, лишилася лише колода карт. Порозмовляли зі мною не змінивши поз. Поставилися до мене з підозрою, хоча я представилася і пояснила мету свого приходу. Отримала дуже непевну інформацію і пішла від них з важкими враженнями. Хто це? Кому доручені зібрані кошти? Чи доходять вони до постраждалих? Хочу вірити, що мої сумніви марні. Потрібна публічність та прозорість у висвітленні цих питань. А для себе зробила висновок: потрібен особистий контакт з постраждалими і конкретна адресна допомога. Вони цього потребують. Небайдужі, долучайтеся!
Відповісти
Страх та вседозволеність активізувалися!
Тепер кожний себеповажаючий магазин зброї пропонує купити в них товар. Навіть інтернетом можна замовити! і ніхто не дивиться - чи маєш ти якесь право. А тому таких випадків збільшиться в рази!
Відповісти
Правоохоронцям - розібратись! Забрати негайно трейлер. Редактору - про реагування повідомити на "Волинь пост".
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька з’явився «снайпер», – ЗМІ
15 березень, 2014, 13:14