У волинському «Правому секторі» показали, як рятувати поранених. ФОТО

У волинському «Правому секторі» показали, як рятувати поранених. ФОТО
Волинський «Правий сектор» організував заняття з першої невідкладної допомоги.

Воно відбулося у штабі «Правого сектору» у приміщенні Палацу культури Луцька, – повідомляють у спільноті «Правий сектор. Волинь» у соцмережі ВКонтакті.

Перед присутніми виступили кваліфіковані спеціалісти, серед яких – лікар Луцької міської клінічної лікарні Ігор Корнійчук, лікар-реаніматолог Станіслав Ламізов, стоматолог Антон Василюк та лікар-ортопед Андрій Мисковець.

Ігор Корнійчук розповів, як поводитися із різного роду травмами і наголосив, що першочергове завдання того, хто надає невідкладну допомогу – це припинення кровотечі та дезинфекція поранення. Присутні дізналися які види кровотеч найнебезпечніші і як діяти при кожній з них. Лікар наголосив, що за екстренних ситуацій, коли на карті стоїть життя людини, потрібно використовувати усі підручні засоби.

Також аудиторія почула про необхідні дії під час опіків, больового шоку та різного роду поранень від вибухівки та уламків.

Своєю чергою, реаніматолог Станіслав Ламізов розповів яким чином потрібно реанімувати постраждалого. За словами фахівця, найперше, що потрібно зробити: заспокоїти себе, адже паніка і страх - це найгірші супутники в екстрених ситуаціях.

Лікар навчив присутніх робити непрямий масаж серця та штучне дихання «рот у рот». Для кращого засвоєння техніки усі охочі могли потренуватися на спеціальному манекені, який дозволяє зрозуміти як правильно робити масаж серця. Після тренування присутні зауважили, що це зовсім нелегко і не так «як показують у фільмах». Лікар зазначив, що під час реанімування кожна хвилина важлива, і робити масаж потрібно безперервно до приїзду медиків. Спеціаліст наголосив, що насамперед в такій ситуації потрібно усвідомлювати, що життя людини в прямому сенсі лише у ваших руках.

Також до слова запросили Антона Василюка, аби він розповів, на основі власного досвіду, як надавати першу невідкладну допомогу в самому епіцентрі подій. Нагадаємо, що Антон Василюк – лікар-стоматолог, який рятував життя людей під час обстрілів у Києві.

Лікар-ортопед Андрій Мисковець виступив перед публікою і розповів про основні принципи надання допомоги при переломах та забиттях. Опісля лекції присутні могли попрактикуватися у накладанні шин та перев'язках.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пусть покажут как взрывчатку готовить из пороха и селитры
Відповісти
Останні новини
У волинському «Правому секторі» показали, як рятувати поранених. ФОТО
15 березень, 2014, 14:10