Антивоєнне віче у Луцьку. ФОТО

Антивоєнне віче у Луцьку. ФОТО
У Луцьку відбулося чергове народне віче. Цього разу його присвятили боротьбі з агресією Росії.

На цю акцію у неділю, 16 березня, Театральний майдан міста зібрав близько 300 людей. Як пояснили організатори, зібрати велике віче завадила негода.

Акцію традиційно розпочали виконанням гімну України. Ведучий акції громадський діяч Володимир Пащенко розпочав віче закликом, щоб «нація, як ніколи, об'єдналася перед викликом, який робить нам загарбницька кремлівська влада». Він нагадав, що в Росії є люди, які проти війни з Україною, про що свідчать антивоєнні акції у Москві.

Саме про об’єднання та вклад кожного у підсилення обороноздатності країни говорили більшість спікерів на недільній акції. Так, нардеп-свободівець Євген Мельник нагадав, що у часи президентства Віктора Януковича на посади в державі призначали «агентів Кремля», багато з яких досі залишилися на постах.

Заступник голови обласної ради Ігор Гузь закликав людей приймати жителів Криму, які тимчасово хочуть захистится від російської окупації. «Їх не можна назвати біженцями, бо вони на своїй землі, це кримські татари», - пояснив Гузь.


Громадська діячка Марія Доманська розповіла, що на її мобільний з 7 ранку чинили DDOS-атаку, тобо телефонували більше ніж з сотні номерів постійно, щоб заблокувати номер і не давати можливість контактували з колегами. За словами Доманської, такі атаки чинять і на інших діячів «майданівських» структур.

Вона також закликала волинян через різні засоби контактувати із жителями Криму та Сходу і доносити до них правдиву інформацію, не «оброблену» прокремлівськими ЗМІ.

Лідер "Правого сектору" на Волині Павло Данильчук визнав, що зараз варто тимчасово відкласти люстрацію на Волині та зосередитись на боротьбі проти російської окупації. Він закликав волинян підтримувати Збройні сили, записуватися мобілізаційний резерв та підтримувати їх матеріально.

«Те, що розпочнуться бойові дії - імовірність велика,тому Правий сектор паралельно із військоматами буде проводити мобілізаційний набір, тренування та підготовку людей», - пояснив Данильчук.

Керівник штабу волинської "Самооборони" Андрій Хведчак закликав людей, що мають дозвіл на носіння мисливської зброї, формувати спеціальні загони на їхати захищати кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені особисто дуже сподобався виступ громадського діяча Сергія Шараєвського. Він говорив проте , що перемога від Бога. І нам треба завжди надіятися на Божу дію. Це важливі речі, але чомусь автор статті про це навіть не згадав.
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
Хто пускає пані Кревську виступати???
Далі, чому пані Кревська присутня на нарадах в ОДА по питаннях АПК, комунального господарства і т.ін., коли сама є освітянкою???

Це що, так звана волинська Вітренко???

П.С. Чи може вона думає, що люди забули про її корупцію в освітянській сфері ???
Відповісти
Знаєш щось про корупцію, то йди в люстраційний комітет та неси факти.А інакше не м...ди.
Відповісти
Щодо корупції - це все висвітлювалось в волинських масмедіа. Тому ходити і доносити - це лишнє.
Відповісти
Так і скажи, що жодного факту немає.А інакше це все словниковий понос та бла бла бла .Якось не по панськи...
Відповісти
А чо так "багато" людей зібралось...???
Відповісти
Та того, що тебе там не було, "боєц нєвідімого фронта"!
Відповісти
пацан з 11 фотки - бритви в житті не бачив. Тільки від мамкиної тітьки і зразу в праву секту... Ой, не можу - дайте йому бабу спочатку попробувати, а потім автомат в руки.
Відповісти
А у нас праздник-"День Независимости от незальожности".
Відповісти
Побачимо як ви будете "праздновать" без української води та електрики!А ще мене цікавить, що скажуть кримські пенсіонери, які так радіють "воссоединению" с "великой"рашою, коли не отримають пенсію, яка , до речі, перерахована таким "ненависним" українським урядом , але блокується прорашистським урядом гобліна?Мене це зовсів не тішить, що кримські сепаратисти ще будуть жити за наш рахунок.На місці української влади, я б припинила усе фінансування, бо ті кошти не дійдуть до простих людей , а підуть на підтримку тих, хто так мріє про рашу.Краще взяти їх дружно і відправити "на истерическую родину"!Думаю, що українцізберуть необхідну суму на квитки в один кінець, а паспорти у них уже є давно!!!
Відповісти
Я думаю, что если бы на Украине было бы все хорошо, то не было бы и майдана, Крым остался бы Украиной.Народ получает три копейки зарплаты и пенсии, безработица и прочее.Крым не пожалеет о присоединении к России. На Украине люди зомбированы дезинформацией, российские каналы не транслируются на Украине ,посмотрите каналы других стран-все не так.В России люди хотят мира, а не войны.Украинский народ и русский-неразделимы,
Відповісти
я думав,Пащенко в Австралію полетів,там сьогодні вранці по Києву стартував 65-й чемпіонат Ф1 :-)
Відповісти
Шановний, факти про корупцию Кревськоi-на стIл!!! А, якщо не маете,тоди ви дрiбний кляузник!I ви баально боiтеся сильних , вольових жинок

дi
Відповісти
Пан Володимир Пащенко зовсім скромність втратив -встиг засвітится на 5 фото, наче на майдані не було більш дійових осіб.
Відповісти
Взагаліто вчора була сильна молитва всіх християнських напрямків Луцька. дійсно чому про це не говорять?((
Відповісти
на обличчях...0 інтелекту.....
Відповісти
Факти думаю в нього
Багато людей знають і чули
Просто не хочуть вляпуватись в історію, все одно викрутиться, чи не так?а на нього наідуть!
Відповісти
Коли Вже Данильчук з Гузем покажуть приклад і запишуться в Нацгвардію, бо "пі...., не мішки тягати"...!!!
Відповісти