У світі з’явилася країна, де усім можна укладати одностатеві шлюби

У світі з’явилася країна, де усім можна укладати одностатеві шлюби
Аргентина стала першою країною в світі, де будь-які туристи так званої нетрадиційної орієнтації можуть офіційно вступити в одностатевий шлюб, повідомили місцеві ЗМІ.

Так у п’ятницю, 23 березня в Аргентині був укладений шлюб між парагвайцями Симоном Касалем і Серхіо Лопесом, які перебували в країні проїздом. - повідомив Кореспондент.

Шлюб уклали в 11-му відділенні РАГСу Центрального району міста Росаріо, що за 300 кілометрів на північний захід від аргентинської столиці Буенос-Айреса.

Інформацію про одруження разом зі знімками виклала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook мер міста Моніка Фейн, що брала участь в урочистій церемонії.

До цього тільки в Канаді туристи-гомосексуали могли оформити сімейний союз, але за обов'язкової умови, що одностатеві шлюби дозволені в їхніх країнах проживання (в Парагваї вони заборонені).

«У цей історичний день вперше в світі громадяни будь-якої держави отримали законне право оформити гомосексуальний шлюбний союз», - заявив журналістам після одруження голова Аргентинської федерації лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів (FALGBT) Естебан Паулон.

За його словами, «цією подією Аргентина починає експорт рівності по всій планеті».

В Аргентині закон про одностатеві шлюби був схвалений Національним конгресом в липні 2010 року. Законодавство Аргентини не забороняє реєстрацію в країні шлюбних союзів іноземних гомосексуальних пар. Проте в Буенос-Айресі співробітники РАГСів посилаються на статтю 187 Цивільного кодексу, в якій вказується на «бажаність» пред'явлення дозволу на проживання (його оформлення займає від трьох до п'яти місяців).

Шлюб в Росаріо став можливим завдяки циркуляру влади номер 5/2012 від 23 лютого, в якому роз'яснюється, що «туристи, транзитні пасажири, члени екіпажів міжнародних транспортних засобів замість дозволу на проживання можуть пред'явити в ЗАГС фотокопію паспорта з відміткою про перетин кордону і дублікат заповнюваної при в'їзді в країну міграційної карти». Таким чином, термін реєстрації шлюбу скорочується до чотирьох днів після подачі заяви.

В Аргентині закон про одностатеві шлюби був схвалений Національним конгресом і підписаний президентом країни Крістіною Фернандес де Кіршнер в липні 2010 року.

Прийняття закону Кіршнер назвала «фундаментальної перемогою» на шляху до повного рівноправ'я в суспільстві.

Нагадаємо, Волинська обласна рада 12 березня звернулася до Президента Віктора Януковича, прем’єр-міністра, спікера парламенту та до голів усіх обласних рад з закликом підтримати засудження гомосексуалізму та легалізації одностатевих шлюбів.

Довідка

Повноправні одностатеві шлюби дозволені в Голландії, Бельгії, Канаді, Іспанії, ПАР, Норвегії, Швеції, Ісландії, Португалії деяких штатах США, а також в столиці Мексики Мехіко. Легальні форми «гомосексуального союзу» існують ще в 20 країнах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гидота
Відповісти
Останні новини
У світі з’явилася країна, де усім можна укладати одностатеві шлюби
26 березень, 2012, 14:10