Путін готує депортацію жителів Криму, - нардеп з Волині

Путін готує депортацію жителів Криму, - нардеп з Волині
Мешканці Криму повторять долю холмщаків, яких 70 років тому депортували в віддалені райони СРСР, - вважає народний депутат України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

Про це він заявив під час віче скорботи за загиблими та депортованими українцями Холмщини на луцькому «Меморіалі» 16 березня, - повідомили в партійній прес-службі.

Віче скорботи біля пам’ятного знака депортованим українцям розпочалося з поминальної панахиди, яку відслужили священики УПЦ Київського патріархату. До пам’ятного знака депортованим українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Західної Бойківщини та Лемківщини присутні поклали вінки та квіти.

«Століттями на українські землі зазіхали окупанти – російські, австро-угорські, польські, німецькі. Окупантів ніколи не цікавила доля українського населення, їх цікавила лише територія, наша земля. І цілі покоління українців боронили свою землю, щедро поливаючи її кров’ю і кладучи за неї власні життя. У цій борні гартувався незламний дух українців, який сьогодні повстав на Майдані, під час Революції Гідності. І сила духу нашого народу тепер є такою, перемогти яку вже неможливо», – наголосив у своєму виступі Анатолій Вітів.

«70 років тому українці воювали не під Краковом чи Варшавою, вони боронили свої домівки на своїх землях, де століттями жили їхні предки. Сьогодні ми змушені захищати свої східні та південні кордони, захищати наших кримчан, яким Путін заготував незавидну долю холмщаків – репресованих і депортованих. Ми не можемо цього допустити, маємо боронити кожен клапоть української землі, яку топче сьогодні чобіт російського окупанта. В нас розграбована кланами та олігархами країна, знищена армія, але новітні окупанти не можуть второпати, що їм уже ніколи не зламати силу духу нації, яка стала вільною. Ми вистоїмо, відстоїмо своє – і переможемо!» – впевнений голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

На віче виступив також перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

«70 років тому другою батьківщиною для багатьох депортованих холмщаків стала Волинська земля. Сьогодні Волинь стає другою домівкою для кримських татар та українців Криму, які не хочуть повторити долі репресованих і депортованих холмщаків. Ми – єдиний народ, і земля наша єдина – від Холмщини до Криму», – вважає Олександр Пирожик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
міг би поділитись секретами Путін? Примітивізм, гідний інтелекту нардепа...
Відповісти
Кримські татари побоюються нової депортації
http://www.5.ua/component/k2/item/373553-krymski-tatary-vidteper-poboiuiutsia-novoi-deportatsii
Це теж примітивізм?
Відповісти
Сам придумал, сам и испугался. Что за бред в статье?
Відповісти
Всі русскі кричать: "Крим - наша зємля!" А хоч один русскій сказав: "Кримські татари - наш народ!"?
Росіяни завжди вважали кримських татар людьми другого сорту. Жоден коментатор з Росії в соціальних мережах не згадав про кримських татар і їхню подальшу долю згідно планів Путіна.
Відповісти
Москалюка Мову вивчи!
Відповісти
Шо ти,дядьку мелешь? Наоборот,задача Путина будет -благоденствие Крыма,чтобы доказать всем,что аннексию провел для крымчан,не для России.И ваша,дядьку,свободовка Ирина Фарион-начало єтой аннексии,кода орала с трибуны,что в стране 5 миллионов дебилов,не говорящих на украинський мови.Что посеешь-то пожнешь,дядьку.Меняйте тактику,ибо от Украины останется всего ничего с вашими добрыми чаяними. Я-за Украину,гно без дебилов по типу фарион,мирошниченко,тимошенко,пастора и пр. мордоворотов.Вы уже напихались по самые завязки деньгами Украины,куда вам еще?
Відповісти
А ти що мелеш?Вже Абхазія процвітає,Чечня процвітає,та сама доля чекає крим. Мову треба знати,якщо ти живеш в Україні.
Відповісти
так тільки коли одні захищали то другі з хлібом і сіллю зустрічали
Відповісти
Мову я знаю.Но говорила и буду говорить на русском языке.А вы догавкаетесь,мово-любы,с Крымом уже догавкались.В пример приведу Швейцарию,где 4 государственных языка,и без вот этих мовных проблем.И не только Швейцарию.А мова-это не есть самое главное,вы так ничего и не поняли,коль пишете об этом мне.Вы прос...ли Крым,мовнолюбы.
Відповісти
Нічого страшного,будемо без Криму.Тепер є ще одне важливе питання,після мовного-як будемо вишивати вишиванки-хрестиком чи гладдю?Коли ще і це вирішимо,тоді і заживемо.
Відповісти
Останні новини
Путін готує депортацію жителів Криму, - нардеп з Волині
17 березень, 2014, 08:46