Лучани передали допомогу в Крим

Лучани передали допомогу в Крим
Два мікроавтобуси з гуманітарною допомогою для кримчан доставили у місто Чонгар Херсонської області.

Допомогу передали у межах автопробігу миру «Західна Україна – Криму», учасники якого організувалися, аби доставити у Крим чергову партію гуманітарної допомоги від мешканців Західної України, – пише Рівне 1.

Стартував автопробіг із Рівного у п’ятницю, 13 березня, де підприємці і прості люди назбирали харчі, медикаменти, одяг, гроші та інші необхідні речі українським військовим, їх родинам та усім, хто цього потребує.

Активісти кажуть: головна мета пробігу не політична, а гуманна та антивоєнна. Саме тому й організувалися у колону «Західна Україна – Криму».

Із Рівного на півострів вирушило понад десяток мікроавтобусів. Пізніше до них приєдналися 2 мікроавтобуси з Луцька, 4 зі Львова та Житомира, – пише ERVE.UA.

Як повідомив у неділю, 16 березня, під час віча на Майдані Незалежності один із керівників «Правого сектору» на Рівненщині Роман Коваль, автопробіг миру повернувся з Криму у Рівне о 5:00 16 березня.

За словами Романа Коваля, всю дорогу колону автопробігу миру «Західна Україна – Криму» супроводжували машини ДАІ. Втім, передати вантаж на Арабатській стрілці не вдалося. Аби не піддавати небезпеці водїїв вантажівок, вирішили залишити речі у місті Чонгар. Вже звідти допомогу переправлять у Крим.

«Машини із західноукраїнськими номерами не пускають на територію Криму. Одну таку автівку обстріляли, пошкодивши колеса та радіатор. Тому ми вирішили не ризикувати і залишити допомогу в іншому місті, а потім відразу повертатися додому. Назад їхали без супроводу ДАІ і зовсім іншою трасою, аби не потрапити у засідку», – розповів Роман Коваль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани передали допомогу в Крим
17 березень, 2014, 10:15
Луцьк засипає снігом. ФОТО
17 березень, 2014, 09:55