Транспортна «війна» у Луцьку: перевізники сперечаються за три маршрути

Транспортна «війна» у Луцьку: перевізники сперечаються за три маршрути
Луцький перевізник висунув претензії до міськради щодо законності проведення конкурсу на перевезення пасажирів трьома маршрутами.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міськради у понеділок, 17 березня.

Як розповів заступник луцького міського голови Тарас Яковлев, ПАТ «Луцьке АТП 10701» позвалося до виконкому Луцької міськради про визнання протиправним та скасування рішення від 18 грудня 2013 року про дату проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування № 25 «с. Забороль – Карбишева», № 28 «Карбишева – Дружби Народів», № 29 «Володимирська – Карбишева».

Утім, Луцький міськрайонний суд залишив позивну заяву без розгляду, видавши у п’ятницю, 14 березня, відповідну ухвалу.

Однак, «тяганина» з цими трьома маршрутами триває довше. Так, зі слів Яковлева, основна боротьба в юридичній площині відбувалася між «Луцьким підприємством електротранспорту» і ТзОВ «ВТП Санрайз ЛТД».

«Проте, в 2013-ому році «Санрайз» відмовився від своїх позовних вимог. І коли ми мали призначати конкурс, визначати переможця претендента ЛПЕ, був поданий позов ще одним із перевізників, які працюють в місті Луцьку на начебто незаконні дії щодо проведення цього конкурсу», – розповів луцький віце-мер.

Наразі ж, як зауважив Тарас Яковлев, після ухвали суду перепон для проведення конкурсу немає: «Немає ніяких перешкод щодо завершення проведення конкурсу і визначення вже на умовах основного договору перевізником підприємства електротранспорту».

Тож, під час засідання виконкому і домовилися організувати цей конкурс. «Стимулом» для цього став ще й той факт, що термін договорів на обслуговування цих трьох маршрутів невдовзі закінчується.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В п"ятницю було 14 березня!
Відповісти
Треба запровадити гарячу лінію,щоб боротися з правопорушеннями луцьких маршрутних таксі,а то вони безкарно створюють безліч аварійних ситуацій на дорозі. Економлять на кондукторах, а водії при рухові рахують гроші. Сама їдучи на роботу не раз була змушена за кермом сигналити ,тормозити і матюкатись.
Відповісти