Армія має фінансуватися не за рахунок урізання соцвиплат, - Єремеєв

Армія має фінансуватися не за рахунок урізання соцвиплат, - Єремеєв
Збільшення фінансування армії повинне здійснюватися не за рахунок скорочення соціальних виплат, а через скасування надвитрат на податкову міліцію й інші державні органи і агенції.

По це заявив народний депутат Ігор Єремеєв, - повідомили у прес-службі депутатської групи «Суверенна європейська Україна».

Кабмін планує перерозподілити видатки в держбюджеті-2014, щоб виділити 6,8 млрд грн для армії. Відповідний проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» проголосували у Верховній Раді 17 березня.

«При обговоренні цього законопроекту, позицію депутатської групи «Суверенна європейська Україна» озвучив її уповноважений представник, народний депутат Ігор Єремеєв», - йдеться у повідомленні.

Він висловив думку, що збільшувати фінансування армії не можна за рахунок скасування фінансування з держбюджету забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів і чорнобильців та скасування соціального захисту матерів-героїнь.

Натомість парламентарій запропонував зняти частину коштів з фінансування Нацагенції з підготовки Євро-2012, а також Нацагенції «Украгролізинг».

«В статті тільки на «Національне агентство з підготовки Євро-2012 у бюджеті - 1,698 млрд грн. Давайте знімемо звідси ці кошти. Проведемо повну ревізію витрат і компенсуємо всі ці кошти. Недопустимо урізати соціальні виплати з бюджету матерям-героїням. Це жінки, які виховали і виростили 5 та більше дітей. Їм зараз по 70,80,90 років. Багато з них помирає, так і не дочекавшись уваги і захисту від держави. Натомість, щоб відшукати необхідні для нашої армії гроші - необхідно переглянути фінансування Податкової міліції, фінансування якої складає не один мільярдів гривень», - підкреслив Єремеєв.

З огляду на пропозиції Ігоря Єремеєва, які підтримали депутати в сесійній залі, Турчинов дав відповідне доручення Кабміну врахувати їх при перерозподілі видатків в держбюджеті-2014 для фінансування боєздатності української армії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а може армію потрібно фінансувати за рахунок збільшення податків з надприбутків, які отримують наші олігархи і єремеєвоподібні.
Відповісти
Скажіть Єремеєву, є такий номер - 565. Може, кине пару тис.
Відповісти
В першу чергу, цей псевдоборець за справедливість, нехай відремонтує дорогу на Київському майдані, яку так вдало зіпсував перед виборами!
Відповісти