До армії призиватимуть волинян з досвідом служби

До армії призиватимуть волинян з досвідом служби
До лав армії насамперед призиватимуть чоловіків віком до 45 років, які вже служили.

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповів офіцер регіонального медіа-центру Міноборони України у Львові, підполковник Володимир Скоростецький.

Нагадаємо, ВРУ прийняла рішення про часткову мобілізацію військовозобов’язаних.

За словами Скоростецького, у кожному військкоматі передбачається визначена кількість військовозобов’язаних, яких викликатимуть у випадку мобілізації, – мобілізаційний наряд.

«Він для кожного військкомату є окремим. За цим нарядом чоловіків будуть розподіляти по військових частинах. Вони будуть доукомлектовувати вакантні посади», – зазначив офіцер.

«Доукомлектовуватимуть військові частини там, де буде потрібно. Передусім це стосуватиметься місцевих військових частин. Якщо потрібно буде, то й інші», – додав Володимир Скоростецький.

Так, військовикам запасу мають прийти повістки, на звороті яких буде вказано, що потрібно мати із собою для мобілізації. Перевагу передусім надаватимуть тим, хто вже служив у армії. Хлопців без досвіду поки не чіпатимуть.

Хоча, зі слів Скоростецького, військовозобов’язаним варто самим зателефонувати або прийти у військкомат за місцем реєстрації, аби повідомити, що вони є і уточнити, що їм потрібно робити.

«Треба повідомити інформацію про те, де він служив, в якому році, яка військово-облікова спеціальність. Запитати, чи варто прибувати, коли і куди. Йому скажуть, так, ми не встигаємо відправити вам повістку, прибувайте, або місцевий жек, сільрада, хтось з службовців приносить йому додому повістку. І він за цією повісткою у визначений час, у визначений термін приходить і йому ставлять конкретну задачу», – розповів Володимир Скоростецький.

Якщо ж військовик запасу проживає у іншому регіоні, то у випадку отримання повістки має прибути на місце, де зареєстрований.

«Тому що за місцем реєстрації відбувається збір військовослужбовців запасу. За місцем роботи йому мають надати таку можливість. За ним на час зборів військовозобов’язаних, на час призову, зберігається робоче місце, середньомісячна зарплата», – повідомив Володимир Скоростецький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А радянських не призивають...Може бояться, що будуть дезертири?
Відповісти
Останні новини
До армії призиватимуть волинян з досвідом служби
17 березень, 2014, 15:46