Вони нам всім руки не переламають, – комуністи про заяву «Правого сектору»

Вони нам всім руки не переламають, – комуністи про заяву «Правого сектору»
Волинський обласний осередок Комуністичної партії України не припинить своє існування на вимогу «Правого сектору», адже таке рішення має прийматися на партійній конференції.

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповів один із лідерів КПУ на Волині Олександр Кононович.

Нагадаємо, у спільній заяві «Правий сектор», «Волинська Самооборона», «Автомайдан» вимагають в Комуністичної партії Волині саморозпуску.

ОФІС КОМУНІСТІВ У ЛУЦЬКУ ОПЕЧАТАЛИ

Окрім того, лідер «Правого сектору» Волині Павло Данильчук розповів ВолиньPost’у, що у понеділок, 17 березня, бійці формування зустрічалися із волинськими комуністами.

«Ми сьогодні вже з ними спілкувалися, з товаришами Кононовичами і домовилися з ними, що офіс компартії має бути вільним. Там немає бути нікого взагалі, навіть комуністів. Він зараз заклеєний, вхідні двері опломбовані наліпкою «Правий сектор», щоб не було ніяких спекуляцій», – повідомив Данильчук.

«Друге, ми сьогодні зробили заяву з приводу компартії на Волині. Вона має бути розпущена. І ми звертаємося до міськради, щоб вона взяла це приміщення на свій баланс», – додав лідер волинського «Правого сектору».

НАС ЗАПХНУЛИ В АВТІВКУ І ПОВЕЗЛИ ДО ДАНИЛЬЧУКА, – КОНОНОВИЧ

Щодо цього один із лідерів волинських комуністів Олександр Кононович зазначив, що сьогодні дійсно мав розмову із Павлом Данильчуком.

«Ми сьогодні робили збори, щоб оцінити суму збитків 700 тисяч гривень. Ми зібрали збори, щоб обговорити питання, як далі жити, як діяти на Волині. В цей час увірвався «Правий сектор» озброєний, мене силою посадили в автомобіль. Під час того, як автомобіль почав рухатися, йому перегородив шлях мій брат. Його теж запхнули в автомобіль. Привезли до Данильчука», – розпочав розповідь Олександр Кононович.

ОДНООСІБНО КОМПАРТІЮ НЕ РОЗПУСТЯТЬ

«Правий сектор» вимагав, щоб ми відреклися від своїх партквитків і розпустили організацію. Ми сказали, що це неможливо, тому що одноосібно ми не маємо права таке рішення приймати», – вів далі комуніст.

Так, Олександр Кононович зазначив, що таке рішення мають приймати на партійній конференції.

«Таке рішення буде приймати конференція, загальні збори, одноосібно я не можу. Це повинна бути всеукраїнська конференція. Тому що якщо ми зберемося, Кононович, Бущик, люди не підуть на це. Вони нам ноги-руки поламають «Правий сектор», все одно на Волині 5 тисяч комуністів. Нам треба буде організувати збори 500 людей, нам треба їх десь зібрати. А по-друге, я вам кажу із 100-відсотковою впевненістю, що вони такого рішення не приймуть. А 500 чи 5 тисячам комуністів усім же руки не поламають», – висловився Кононович.

КОНФЕРЕНЦІЮ НЕ ЗБИРАТИМУТЬ

Щодо ймовірності проведення такої конференції, то Олександр Кононович зауважив: її зберуть лише у випадку «загальнодержавної ситуації». «Але я офіційно заявляю: на вимогу «Правого сектору» така конференція збиратися не буде. Ні в області, ні в Україні. Я теж особисто ніколи не здам партійного квитка», – додав він.

Зі слів волинського комуніста, наразі разом із «Правим сектором» прийняли рішення опломбувати приміщення.

«Вони сказали, що все одно не дадуть нам там збиратися, ми запропонували з братом такий варіант: давайте ми те приміщення закриємо. Вони вимагали від нас ключі, ми відмовилися давати ключі і вирішили, що приміщення ми закриємо своїми ключами, а вони опечатають своєю печаттю. І ми без них не зайдемо, і вони без нас», – зазначив Олександр Кононович.

Окрім того, зі слів комуніста, із «Правим сектором» домовилися, що бійці формування охоронятимуть приміщення.

«В такий нестабільний час це нас цілком влаштовує. Ми домовилися, що це приміщення буде опечатане до моменту, коли, як вони надіються в «Правому секторі», буде заборонена Комуністична партія і це приміщення залишиться їм. Ми погодилися не провокувати конфлікт і пішли на ці умови», – зазначив Олександр Кононович.

ОФІС – ВЛАСНІСТЬ КОМПАРТІЇ

Щодо пропозиції «Правого сектору» передати приміщення Компартії у власність громади, Кононович зазначив, що офіс перебуває у приватній власності, а саме – належить КПУ.

«В 2005-ому році нотаріус Ревенюк нотаріально посвідчила договір купівлі-продажу. Ми виплатили все до єдиної копійки згідно ринкових цін. І ми не можемо передати. Якщо суд забороняє діяльність нашої партії, тоді суд вирішує подальшу долю майна. Або якщо всеукраїнські збори комуністів приймуть рішення про саморозпуск, тоді майно може дістатися за рішенням з’їзду не приватній особі, а іншим організаціям», – пояснив Кононович.

В МІСЬКРАДІ ДАНИЛЬЧУК КЕРУЄ БАЛОМ, А РОМАНЮК – «В ШТАНИ НАКЛАВ», – КОНОНОВИЧ

До того ж, у Олександра Кононовича є й власна думка щодо передачі приміщення міськраді: «Я хочу наголосити на одному. Дивіться, яка риторика: віддати міській раді. В міській раді Данильчук править балом, це рівносильно, що віддати Данильчуку приміщення. Ми ж не ідіоти. Ми прекрасно розуміємо, що це – рейдерське захоплення. Це рейдерська атака. Просто вони не можуть сказати: віддайте «Правому сектору», тому що їх звинуватять у рейдерстві, а вони кажуть: віддайте в міську раду».

«Романюк в штани наклав, тому що люстрація першого, кого коснеться, це Романюка-комсомольця. І він наклав в штани. І Данильчук ним керує, як маріонеткою. От і все. Це рівносильно, що ми Данильчуку віддамо приміщення», – додав Олександр Кононович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заборонити Пр і комуняцьку партії-злочинні,які роками здавали Україну російським фашистам
Відповісти
модератори-ви від ПР і компартії-не треба цензури
Відповісти
Ми сьогодні робили збори, щоб оцінити суму збитків 700 тисяч гривень - ну нічого собі живете собаки, в вас там, шо золоті унітази????
Відповісти
Какановича повазили в багажніку. Ха ха ха
Відповісти
в правого сектору? На мові Закону -бандити!
Відповісти
переламаєм
Відповісти
Треба ламати, причому починаючи з Депутатів Верховноі ради! А надалі заборонити компартію,нехай йдуть у підпілля як іх вождь ленін
Відповісти
Мабуть призвище нотаріуса трішки змінено, і, якщо погуглити, то можна побачити скільки угод кримінально-прихватизаційного характеру повірялось цією нотаріусом!
Відповісти
А кононович не 2наклав у штани"? Ах да-він тільки"герой" коли штовхає дівчат та мобілки їм з рук вибиває.Я б тобі кононович,голову відкрутив би,але не можна-бо скажуть,що провокатор.:)А телепнів комуняк треба заборонити-то кривавий режим,знищив мільйони українських життів.Але бовдури кононовичі того не усвідомлюють бо навіть пійонерами не були.А язиком поплескати та від симоненка гроші партійні по карманах позасовувати-то любе діло.За таке і погорлопанити можна.То ж не мішки з цукром на горбі носити.
Відповісти
А яка роль КП на Волині ? Що конкретного було зроблено для людей, окрім лавочок чи невідповідних техніці безпеки майданчиків і качель для дітей перед виборами ? Просвітіть, якщо є щось інше. МОже ініціювали здешевлення продуктів? Може виступили за знищення поборів в дитсадках і школах ? Може десь сад посадили ? Лід на дорозі розчистили, щоб люди руки-ноги не ламали ? Чи десь організували збір сміття з лісу, парку ?
Відповісти
Шановна, користі рівно стільки ж, скільки від усіх інших партій - нуль.)
Відповісти
Руки не руки, а поводити себе будете не так нахабно як ранiше.
Відповісти
Якщо Правий сектор не переламає, то люди з радістю допоможуть.
Відповісти
Я думаю, не треба бути психоаналітиком, що помітити на фото у "таварісча" перманентний розлад психіки.
Відповісти
у правого сектора є мізки і він починає розуміти про верховенство права людини та громадянина. Це мене несподівано здивувало. Може дітки стають думати як чоловіки а не лише як зграя вандалів. Дуже хочеться вірити у прогрес та еволюцію бо ще жодна ультра права організація на планеті що доривалась до влади не була адекватною і добровільно її не віддавала навіть самим гідним та чесним.
Але в Україні є прецедент з ультра організаціями фанатів, що переламали світогляд планети і є героями нашого часу. Подивимось що переможе у правому секторі феномен Української самосвідомості чи традиційна негативна закономірність з наступним розчаруванням населення у правому секторі а відтак у його лідерах. Не здивуюсь що Львів знову може Луцьк випередити на шляху демократизації та демілітаризації правого сектору та супутніх ультра об'єднань. Ну чому ми постійно наслідуємо ?
Відповісти
Хватит вражды! Хватит резни!
Поверьте, для коммунистов в Луцке, пусть лучше Данильчук будет мэром чем урод Романюк!!!
Відповісти
даремно Ви фотографію обрізали :))
Відповісти
Добрі в них збитки,700 тисяч, а ще скільки з них вкраде їх главний комуняка полішук Бущик. Доці квартиру купив обставив, синочку машину з автосалона. другому синочку земельну ділянку в ліпинах, цікаво скільки в нього зарплата напевно не мінімалка так як в простих людей.Гнати таких треба в шию разом з Кононовичами яйцеголовими.
Відповісти
В їхній партії є комуняки які там працюють нормальні люди, не всі такі як ці братци. мені просто шкода цих людей, видно, що вони не ідейні а просто роботяги бо потрібні гроші. Але хочу порадити кидайте цю роботу не портьте свою репутацію!
Відповісти
комуняку на гіляку!
Відповісти
А цікаво, що Гузь, що Данильчук крім люстрацій що небуть вміють, чи тільки професійні депутати та реіолюціонери))))))))))))))))))
Відповісти
Останні новини
Вони нам всім руки не переламають, – комуністи про заяву «Правого сектору»
17 березень, 2014, 19:13