Росія шантажує Україну радянськими боргами

Росія шантажує Україну радянськими боргами
Росія хоче, щоб Україна дала їй 20 мільярдів доларів - її частину в зовнішньому боргу колишнього Радянського Союзу, яку зобов'язалася виплачувати РФ.

Про це йдеться у повідомленні МЗС РФ, опублікованому на офіційному сайті міністерства, - пише ТСН.

"Ще в ноті МЗС Росії МЗС України від 31 березня 2005 року було зазначено, що за Угодою між Російською Федерацією та Україною про врегулювання питань правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу і активів колишнього СРСР від 9 грудня 1994 року (так звану Угоду про "нульовий варіант") Україна взяла на себе зобов'язання передати, а Російська Федерація взяти на себе зобов'язання з виплати частки України у зовнішньому державному боргу колишнього СРСР станом на 1 грудня 1994 року. На той момент ця частка становила 6,8 млрд. дол. США. Тепер вона наближається до 20 млрд. дол. США", - йдеться у повідомленні МЗС Росії.

Таким чином, за повідомленням міністерства, можливість переговорів з Україною щодо "нульового варіанту" може бути реалізована після виплати Києвом компенсації Москві.

"У цьому зв'язку, у випадку, якщо Українська сторона повертається до проблеми "нульового варіанту", то Російська сторона залишає за собою право наполягати на негайній компенсації Україною Російській Федерації згаданих 20 млрд. дол. США боргу колишнього СРСР. Після чого ми були б готові розглянути питання про можливість проведення переговорів з Україною щодо інших аспектів "нульового варіанту", - повідомили у російському МЗС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І виплатіть нам ваші борги перед вкладами "Ощадбанку", поверніть золото яке було перевезене з нього до Москви, і тоді порахуєм хто кому винен....
Відповісти
Останні новини
Росія шантажує Україну радянськими боргами
17 березень, 2014, 20:25