Ягодинських митників перекваліфікують у ветеринарів та екологів

Ягодинських митників перекваліфікують у ветеринарів та екологів
Із 15 грудня ягодинські митники не тільки оформлятимуть декларації та контролюватимуть кількість і вартість вантажу, який переміщують через Державний кордон, а й пильнуватимуть його якість.

«Відтепер митники будуть своєрідними експертами того, що везуть», - пояснив начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк. Тобто, на кордоні буде зосереджено прикордонну, митну, екологічну служби й службу міжнародних автоперевезень.

Функції санітарно-епідеміологічного контролю, ветеринарно-санітарного, фіто-санітарного, екологічного та контролю за переміщенням культурних цінностей тепер лягають на працівників митниці.

«Самі ж служби, на яких безпосередньо була покладена така робота, тепер будуть розташовуватися поза пунктами пропуску, але в зонах митного контролю», - каже начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк.

«Ми завжди маємо право звернутися до тих контролюючих служб, які раніше цим займалися, тому що вони в нас на віддалі 300 метрів, практично біля кожного кордону», - додав він.

До нових повноважень, запевняє Микитюк, митники готові. Для цього вони пройшли спеціальне навчання. Нововведення, сподіваються, вдарять по корупції, а перебування автомобіля у пункті пропуску буде скорочено. А отже, і кордон буде менше завантажений.

«Проведено 20 занять. 5 грудня комісією з Державної митної служби було прийнято заліки за результатами цих навчань. Скажу вам, що заліки особовий склад здав успішно, не склали тільки 7 чоловік. Уявіть собі, що до цього готувалися 270 чоловік і 7 чоловік тільки не склали", - зазначив Микитюк.

На кожному товарі має стояти код, за яким митники визначатимуть, підлягає він державному контролю, чи ні. І якщо так, то де саме: безпосередньо в пункті пропуску чи будь-де на митній території України. Додатково платити за це не треба.

Також Микитюк повідомив, що в подальшому до повноважень митників має перейти й контроль над міжнародними автомобільними перевезеннями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Радіо Ера
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ягодинських митників перекваліфікують у ветеринарів та екологів
12 грудень, 2011, 18:10