Уряд обіцяє захистити біженців з Криму

Уряд обіцяє захистити біженців з Криму
Перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема заявив, що уряд захистить громадян України, які проживають в Криму та піддаються утискам.

Українська влада готова надати житло в пансіонатах і санаторіях громадянам України, які захочуть залишити Крим. Відповідні місця для потенційних кримських біженців уже визначено, повідомив Ярема, - пише iPress.ua.

"У разі, якщо будуть масові утиски громадян, а ми цього не виключаємо, і люди не захочуть знаходитися на тій території, яка сьогодні оголошена якоюсь частиною території Російської Федерації, хоча ми вважаємо, що це Україна, то ми вже створюємо умови для цих людей, щоб вони якомога менше мали дискомфорту під час переселення", - сказав урядовець.

Також він додав, що можливість прийняти рішення покинути Крим, щоб уникнути загрози життю і здоров'ю, мають і військовослужбовці, працівники органів внутрішніх справ та прикордонної служби.

Тим часом міністр юстиції Павло Петренко закликав громадян у Криму зберігати українські паспорти.

"Моя рекомендація співвітчизникам у Криму, які там живуть: не здавайте українські паспорти . Ви громадяни України і є фактично заручниками окупантів", - заявив Петренко в ефірі 5 -го каналу.

"Людина повинна сама приймати рішення про зміну громадянства, і ніхто не має права йому нав'язувати такого роду рішення", - підкреслив він.

При цьому міністр заявив, що українська влада готова прийняти людей, які не зможуть перебувати "у фактично криміногенних умовах" в Криму і надати їм житло, соціальну підтримку.

"Зараз оперативний штаб при Кабінеті міністрів відпрацьовує всі необхідні заходи. Ми до цього повністю готові. В Україні досить багато об'єктів соціальної сфери - це і пансіонати, і санаторії, які готуються до того, щоб прийняти наших громадян, які хочуть виїхати з тієї "гарячої" точки", - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд обіцяє захистити біженців з Криму
18 березень, 2014, 23:17