Лучан лякають поверненням до «дідівських» методів прибирання міста

Лучан лякають поверненням до «дідівських» методів прибирання міста
Луцьк можуть почати прибирати «дєдовськими» методами – мітлами і лопатами – через небажання департаменту ЖКГ міськради проводити тендери на сучасне прибирання вулиць, стверджує директор приватного підприємства «Луцьк Комунал Сервіс» Олег Стернійчук.

У 2013 році місто прибирала та ж техніка та працівники, однак договір був підписаний із приватним підприємством «Руфусів».

У 2014 році всю техніку перевели на баланс «Луцьк Комунал Сервіс», оскільки департамент ЖКГ заборгував «Руфусіву» близько 1,7 мільйона гривень, - заявляють у підприємстві.

Наразі рахунки старого підприємства арештовані, а заборгованість досі не погашена.

Директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький, натомість, стверджує, що Луцька міська рада будь-яких договорів з підприємством «Луцьк Комунал Сервіс» не укладала та не має ніяких фінансових зобов’язань перед ним… «Договір підписаний з ПП «Руфусів», яке й прибирає місто. Розрахунки з ним ми проводимо вчасно», – стверджує Кубіцький.

За його словами, всі рахунки ПП «Руфусів» просто не могли арештувати, адже місто регулярно перераховує йому гроші за прибирання.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи міськради, в 2013 році ПП «Руфусів» заплатили 8 мільйонів гривень, а у 2014 - майже 540 тисяч гривень.

Самі ж підприємці цю інформацію спростовують. За словами Олега Стернійчука, за листопад 2013 року підприємству заплатили лише на початку березня 2014 року, а за грудень 13-го гроші досі не надійшли.

Окрім того, у 2014 році не відбувся тендер на прибирання міста: був зірваний через недопущення до нього кількох компаній, повідомив Стернійчук.

З його слів Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав незаконним рішення тендерного комітету, який вирішив не проводити тендер після того, як до нього не допустили кількох учасників (в тому числі «Луцьк Комунал Сервіс»), і лишився лише один учасник.

Хоча начальник департаменту ЖКГ Іван Кубіцький заявив, що ТзОВ «Луцьк Комунал Сервіс» до тендеру не допустили, бо це фактично «нульова фірма».

«Таке підприємство прийшло до нас на тендер разом ще з одним підприємством малим («Тайм-Інвести», - ред.). Підприємства нульові. Це підприємство, яке не має на рахунку ані одної копійки, не мали за собою тоді ні одного працюючого, не мали ні однієї одиниці техніки і неправильно підготовили тендерну документацію. Тому ми їх пропозиції відхилили», - пояснив мотиви недопущення до тендерів Кубіцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наскільки я пам'ятаю, коли прибирали "дідівськими" методами в Луцьку було набагато чистіше. Люди мали роботу і під бардюрами не було пів метра сміття...
Відповісти
8 000 000 грн. це 4000 зарплат по 2000 грн. (думаю для прибиральника нормально - у деяких держслужбовців у 2 рази менше). 333 двірника могли б прибирати місто цілий рік, 8 годин в день і цього не достатньо????? 333 людини мали б роботу. А так відмивають за неякісні послуги якісь бариги. А ще врахуйте, що дрібненькі вулиці ніхто ніколи не прибирає.... Оце вулиці міста, на 70% ніхто ніколи не прибирає....
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D1%96_%D0%9B%D1%83%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0ТуТу
Відповісти
А Стемковський якого вже і в Тернополі розкусили та почали гнати
Відповісти
Хто не розбирається,мовчіть.Тому,що жекам,можна заплатити,а можна і проїхати так,а приватна фірма не подарує.Директора жеків не відкриють рота,а тихенько будуть за наші звами кошти прибирати і мох і болото,аби втриматись на посадах.Так,що подумайте де правда перед тим ,як щось коментувати.
Відповісти
А у нас двірники у приватній фірмі не можуть працювати????
Відповісти
За 8 мільйонів в рік можна найняти 200 двірників з зарплатою 2500 грн і повноцінним 8-ми годинним робочим днем. І ще залишиться 2 мільйона на вивіз сміття, яке вони будуть прибирати
Відповісти
краще почитайте на тернопольському сайті про все http://provse.te.ua/2014/02/najbilsha-afera-v-ternopoli/ як ця "хфірма" напрацювала в там (ті самі власники, ті самі тракторці та ін.. що працювали в попередні роки у луцьку)
Відповісти
Ай Кубіцький маладєц! Спочатку зробив акцепт всіх пропозицій по лотах на цю фірму, а потім (в той же день!) склав протоколи про невідповідність заявки конкурсним вимогам.

Натякнув на хабар, а коли не дали, відмовив?

Прокуратура! Ау!
Відповісти
Останні новини
Лучан лякають поверненням до «дідівських» методів прибирання міста
19 березень, 2014, 12:10