Україна може відмовитися від чемпіонату Європи з баскетболу

Україна готова відмовитися від проведення Євробаскета-2015.

Голова оргкомітету турніру Маркіян Лубківський пропонує віддати право проведення баскетбольної першості Європи у 2015-му, натомість отримати можливість організувати чемпіонат у 2017-му, - пише ТСН з посиланням на УНІАН.

Лубківський не уявляє, як за сьогоднішніх надскладних економічних та політичних умов можна готувати Євробаскет-2015.

Також він зазначив, що головним несприятливим фактором є агресія Росії щодо України, яка спричинила нестабільність і загрожує безпеці південно-східних регіонів України.

"Це, в свою чергу, вимагає від України перегляду пріоритетів свого порядку денного, а відтак - концентрації політичного та економічного ресурсу задля збереження своєї територіальної цілісності і навіть незалежності", - наголосив директор.

Другим несприятливим чинником, за його словами, є складна економічна ситуація в Україні і необхідність вирішення непростих та більш пріоритетних питань соціального характеру.

"Стало очевидним, що сьогодні наша держава не може собі дозволити ані підтримку приватних інвесторів, які будують багатофункціональні арени, ані профінансувати підготовчі роботи, які входять до сфери її відповідальності. Крім того, місцевий організаційний комітет вже відчуває брак часу для повноцінної підготовки Турніру", - додав Лубківський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна може відмовитися від чемпіонату Європи з баскетболу
19 березень, 2014, 13:36