Україна припинила виплату пенсій кримчанам

Україна припинила виплату пенсій кримчанам
Міністерство соціальної політики технічно не може перерахувати кошти кримчанам, адже казначейські рахунки на півострові заблоковані.

Виплата пенсій припинилася з 16 березня. Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова, - пише Zaxid.net з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Усі соціальні виплати і пенсії профінансовані по 16 березня включно. Ані 17 березня, ані вчора – 18 березня, ми не змогли профінансувати пенсії тим громадянам, які зараз живуть на території АР Крим. У нас немає технічної можливості для цього», – зазначила міністр.

«Ми готові підтримати громадян країни, але ми не можемо цього зробити. Вони вважають себе іншою країною, вчора там вже розпочала дію Конституція Російської Федерації. Вони відійшли від системи електронних платежів і казначейство не працює в рамках Держказначейства України», – зауважила Денисова.

За її словами, щомісяця Україна перераховує більш ніж 1 млрд грн на виплату пенсій у Криму, станом на 16 березня профінансовано 677 млн грн, залишилося профінансувати 359 млн грн.

Денисова зазначила, що виплати українським військовим, через те, що вони були перераховані раніше, дійшли до адресатів.

Міністр повідомила, що всі ці питання буде розглянуто на засіданні уряду в середу і буде знайдено спосіб фінансувати пенсії та виплати військовим у майбутньому.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що рахунки Держказначейства України в Криму заблоковані, гроші до держбюджету не перераховують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна припинила виплату пенсій кримчанам
19 березень, 2014, 14:05